NARCÍS PRAT I FORNELLS. Gestió de l'Aigua. Economia Sostenible.

Teatre-auditori de Cardedeu

Quantes vegades hem sentit la necessitat d'escoltar una veu experta i objectiva que ens aportés llum per entendre el conflicte existent amb l'ampliació de l'Aeroport del Prat, les reivindicacions de la Plataforma de
Defensa de l'Ebre o les amenaces amb la gestió de l'aigua en relació amb el canvi climàtic?

Serà l'objectiu del doctor en Biologia i catedràtic d'Ecologia de la Universitat de Barcelona, *Narcís Prat i Fornells,* donar la millor resposta possible a aquests temes que formen part ja de les nostres preocupacions diàries

La comprensió de l'Ajuntament de Cardedeu amb les obres del gasoducte que trinxa part del seu terme municipal.

Al Butlletí municipal de Millora Urbana parlen del gasoducte que està trinxant el Baix Montseny, entre altres, d'aquesta manera:

"• CONSTRUCCIÓ DEL GASODUCTE MARTORELL-FIGUERES

Descripció:  Les obres del gasoducte Martorell-Figueres arriben a Cardedeu, una nova infraestructura que creuarà 1.800 metres de terme municipal per la part nord. En concret, vindrà de les Franqueses i travessarà la Coma i el Rieral fins a Sant Antoni de Vilamajor.
El gasoducte és el primer tram d'un projecte més ampli que preveu la interconnexió dels gasoductes de transport provinents de Bilbao i València amb França. Aquest primer tram té un traçat de 165 km amb una canonada de gairebé un metre de diàmetre que transportarà gas a una pressió de 80 bar i que té una servitud permanent de pas de 4m d'amplada. Els responsables d’Enagas han explicat a l’Ajuntament que malgrat que no es faci la connexió amb França, el tram fet servirà per millorar la distribució en ramals dins el nostre territori."

Em sembla curiosa la condescendència municipal amb una obra faraònica, que costa una calerada (que retallen de sanitat, edució, etc.) i que només servira per "millorar la distribució en ramals dins el nostre territori", quan les mides, l'impacte ambiental i els costos tindrien una justificació polèmica, fins i tot si l'obra servís pel que es va planificar, l'interconnexió francesa, que França ha rebutjat.

És encomiable la "solidaritat" entre les administracions... els malversadors d'aquí simpatitzen amb els d'allà ;-)

Manifestació bicicletada que convoca la Plataforma Stop Kàrting a Llinars del Vallès el diumenge 24 d'octubre carlesl dj., 14/10/2010 - 19:59

Els companys de la Plataforma Stop Kàrting de Llinars del Vallès ens han assabentat de l'acció que preparen pel proper cap de setmana.

Aquí dessota reproduïm l'escrit que ens han tramès.


VINE A LA MANIFESTACIÓ BICICLETADA I MÉS DEL 24 D’OCTUBRE!

La Plataforma Stop Kàrting Llinars, constituïda l’estiu del 2009, i que compta amb més de 1.500 persones i 43 entitats adherides, ens mobilitzem contra el projecte d'implantació d'un circuit de karts internacional, autoritzat per l'ajuntament de Llinars del Vallès i el govern de la Generalitat de Catalunya. Ocuparia més de 13 hectàrees de terrenys no urbanitzables d’especial protecció, classificats com a connector biològic, a tocar de Cardedeu i de Sant Antoni de Vilamajor.

Aquest projecte ha estat tramitat a velocitat sospitosament inusual, i no ha gaudit del consens territorial necessari com pregonen des de diversos departaments de la Generalitat. Els ajuntaments de Cardedeu i de Sant Antoni han aprovat, en sessió plenària, mocions en contra de la seva construcció.