Una passejada qualsevol pel camp d'aviació

Cardedeu ha anat depredant els paratges agrícoles i el paisatge del seu entorn en els darrers anys: Can Montells, Dominics, La Serreta... Tampoc és d'estranyar: dobla la seva població cada vint anys, amb el vist-i-plau i l'impuls dels seus regidors i, en definitiva, amb el de la ciutadania que els vota.

Fa un temps a la Coordinadora vam detectar que hi havia un altre espai incomprensiblement amenaçat: el camp d'aviació, els camps que oxigenen Cardedeu a l'est, davant de can Manent i a tocar de l'urbanització de Sant Julià d'Alfou. Es un espai agrícola que, per la seva alçada, te unes vistes precioses del poble i les seves postes de sol. I és un pulmó verd molt concorregut per vilatans que passegen, corren, van en bici, etc.

La part més propera al carrer Llinars, davant de l'escola de Can Manent no te massa remei: està condemnada de desaparèixer, fins a la línia que donaria continuïtat al carrer del Dr Klein, precisament perquè la cessió d'aquests terrenys per a urbanitzar-los va ser la contraprestació perquè es cedís l'espai que ara ocupa l'escola. Segur que hi havia altres alternatives, però aquest debat, la gent del poble, com sempre, no el va poder fer. I, en part, també, pel desinterès que tenim en aquests temes, i que després hem de lamentar.

Però la resta dels camps tenen una amenaça que si que podem revertir: hi ha planificada una carretera que no te ni solta ni volta (més que l'especulació posterior) i que trinxa per la meitat l'espai agrícola.

Des de la Coordinadora vam interpel·lar els dos grups del govern municipal i tant ERC, representat per en Joan Masferrer, el regidor d'Urbanisme, com la CUP, ens van manifestar que tampoc li veien sentit, a la carretera, i que el més raonable era fer passar el vial de sortida dels cotxes d'aquell sector, i el que s'urbanitzarà al nord, a la zona del Torrent d'en Llibre, arran dels edificis. De fet, ja hi ha projectat un carrer i com a molt es pot enxamplar per permetre una circulació més còmoda.

El compromís del regidor d'Urbanisme va ser, com a primer pas, encarregar un estudi, que ja s'ha fet, per, en un segon pas, modificar el planejament urbanistic, seguint tots els passos que marca la legislació.

I ara que venen eleccions el que pretenem és que la ciutadania estigui informada d'aquest tema, i que valori, en els programes electorals de les diferents candidatures, si la protecció del camp d'aviació de Cardedeu serà defensada o no pels grups que aspiren al nostre vot.

I en el cas de que algun grup no tingui aquest punt al seu programa electoral, li demanem que es manifesti públicament a favor o en contra de preservar l'espai, usant, per exemple, aquest canal ;-)

El que s'ha de fer és millorar el transport públic i deixar de fer carreteres per a omplir-les de contaminents cotxes ocupats per una sola persona. Jo no faria res pels cotxes. N'hi ha masses.

La CUP ho porta el programa electoral, us recomano que el llegiu sencer val molt la pena.
Preserva un entorn natural, ecologic i dona una especial importancia el producte agroecologic local beneficiant i preservant el nostre entron.
Menys cotxes, mes bicis, gent a peu i transport public on ara no hi arriba, barri de la riera i la creu. Espero que t'hagi ajudat. Salut!

Salvaguardem el que queda de la nostra identitat. El camp d'aviacio es part de la nostra historia, parem de expecular en benefici d'uns pocs a costa de perdre uns valor que no recuperarem si el perdrem.

Del candidat del PSC, en Josep Quesada, a la llista de correu de Cardedeu:

Bon dia Joan

Haig de ser honest,  i el PSC de Cardedeu,  respecte al que tu proposes no tenim res incorporat en el nostre programa.

El camp d'aviació és un espai natural molt estimat pels veins i veïnes de Cardedeu i amb una elevada qualitat paissatgística. És un espai  que cal conservar i protegir.

Per això nosaltres també apostem per a la conservació i protecció del mateix, i tot i no estar incorporat en el nostre programa, estem d'acord en dur a terme les modificacions del planejament urbanístic municipal per poder garantir la conservació i protecció de l'espai.

Salutacions

 

D'en Jordi Nadal, de JxCat:

Aquesta part de la planificació ha quedat bàsicament obsoleta. Per tant, simplement parlar de la "amenaça" d'una possible carretera que ja no té sentit fer, és poc ajustat.
Pero si se'm permet, 2 reflexions
1. El POUM s'ha d'adaptar amb consens i no anar-lo remenant cada 4 dies,segons el color polític
2. Consens vol dir que Gent pel canvi o Junts Per Cardedeu també podeu tenir-nos en consideració. Perquè algú pressuposa i podria endur-se una grata sorpresa sobre el nostre punt de vista al respecte...

(...)

Crec que el teu comentari no busca que entre tots fem un planteig sostenible del municipi, sino que tan sols busca fer una mica de posicionament polític en un grup que sempre ha estat transversal.
Pero no esquivaré la resposta. Si per ple s'acorda treure aquesta carretera, hi votarem a favor. M'hi comprometo personalment. 
Pero si no ho acompanyem d'una proposta global i sostenible per tot el municipi, haurem fet un brindis al sol preciós.

 

D'en Nicolás Planterose, de la CUP (però també hem rebut resposta d'en Benet Fuster i en Hug Hucchetti):

Bon dia Joan, com ja t'ha arribat per altres mitjans, et comfirmo que la CUP ho portem a programa. Cal repensar l'urbanisme des d'una perspectiva de conservació del poc entorn natural q ens queda. Com be saps #Cardedeu es un municipi amb molt poca superfície.

De l'Enric Olivè, cap de llista d'ERC i alcalde de Cardedeu (també hem rebut resposta d'en Joan Masferrer):

A la pàgina 12 del nostre programa resumit veuràs que ens mullem (en el complert també hi surt però ara no recordo la pàgina) . T'adjunto el link: https://t.co/LNdDODhx1r

Com a veïna de Cardedeu i propera al camp d'aviació estic completament d'acord amb la preservació d'aquest espai.
Voldria afegir-hi que també caldria definir-ne la prioritat d'ús, si és per les persones o per els gossos.
La policia local de Cardedeu em diu que pels camins els gossos poden anar deslligats, la policia local de St. Antoni m'ha dit que pels camins han d'anar lligats, i sembla que molta part del camí correspon a St. Antoni.
Tot de paraula
Estic de baixa i fa 2 dies m'han operat de radi mal trencat etc, perquè un gos em va fer caure en aquest camí.
Crec que seria molt útil posar cartells dient la normativa i cridant al cicisme.
Ho hem vist a França i Portugal i crec que ajuda a prendre consciència!

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.