Video del Tour contra l'asfalt joan dl., 16/06/2014 - 11:00

Vam anar a protestar als negocis d el'impulsor de la carretera, el càmping de les Piscines del Montsey, que no depura les seves aigües i les aboca contaminades a la Tordera, Can Blesa, el seu restaurant de luxe i a l'ajuntament, des d'òn fa i desfà fa més de 20 anys.

Agraïm com sempre a l'Antonio Velasco la filmació i edició del video.

Tour contra la carretera Illes-Sant Marçal del 8 de juny carlesl dg., 08/06/2014 - 21:13

El Tour contra la construcció de la carretera Illes-Sant Marçal s'ha desenvolupat amb èxit de participació i arribant a tots el punts que s'havien previst.

L'autobús del Tour a recollit als participants a Sant Celoni, Santa Ma de Palautordera i Sant Esteve, fins emplenar-se. Altres participants han preferit fer el recorregut en vehícles propis o en bicicleta.

El primer punt de parada ha estat el càmping Piscines del Montseny (propietat de l'Alcalde de Montseny), on s'ha informat els visitants sobre la construcció de la carretera, mitjançant el lliurament de flyers, pancartes i la lectura d'un manifest a través de la megafonia portàtil (podeu veure el vídeo a http://youtu.be/XfqSnQMkJYU).

Posteriorment s'ha visitat l'abocament d'aigües fecals sense depurar, a la Tordera, procedents de Montseny (vegeu fotos).

La segona aturada s'ha efectuat a la plaça de la Vila de Montseny, on s'ha fet un míting i s'hi ha repartit propaganda contra la construcció de la carretera, a tots els turistes que es trobaven als encontorns, trobant una bona acollida per part del públic present.

Finalment s'ha fet una aturada davant del restaurant de Can Besa, també propietat de l'Alcalde de Montseny, on s'ha tornat a fer un altre petit parlament i s'ha penjat una pancarta al talús existent front al mateix restaurant.

En aquest punt s'ha donat per acabat el Tour i s'ha iniciat el retorn als punts de recollida inicials.


Podeu veure algunes fotografies a continuació

Manifest que es llegirà el diumenge dia 8, en el decurs del Tour contra l'asfalt - No a la carretera Illes-Sant Marçal

Reproduïm íntegrament el text del manifest que es llegirà al poble de Montseny, el proper diumenge dia 8 de juny


Manifest  llegit el dia 8-6-14 a Montseny

Ens hem aplegat avui, novament, al cor d’aquest Parc Natural, per manifestar la nostra protesta contra un projecte injustificable i injustificat: la construcció de la carretera Illes-Sant Marçal.

Les excuses que s’estan utilitzant, per tal de convèncer l’opinió pública que aquesta carretera es necessària, s’han demostrat totalment falses:
- No hi ha veïns a la part alta de la vall de la Tordera. Per tant, no els cal cap carretera per estar comunicats.
- La mobilitat dels equips contra incendis està totalment assegurada amb la pista existent.
- L’estalvi econòmic que es pretén amb l’asfaltatge s’ha demostrat rotundament fals.
- La pretesa comunicació entre les comarques, està assegurada a través de la carretera que uneix la Costa del Montseny amb Santa Fe.

Tant sols interessos privats il•legítims avalen aquesta obra. Una obra que es fonamenta en la despesa pública, mentre que altres infraestructures, molt més necessàries per la salut de les persones i la conservació del medi ambient, com la depuradora de Montseny, són arraconades per l’Ajuntament.

L’avarícia fora mida d’alguns personatges, propietaris o inversors, pressiona els polítics per a sacrificar un dels racons més ben conservats, des del punt de vista ambiental, de tot el massís del Montseny.