Agenda

Passejada-denúncia contra el conveni urbanístic del Pla del Morató

Esportiu de Llinars del Vallès

Converses

Tagamanent: un gos descontrolat provoca la mort d’una desena d’ovelles

 • Gent que intenta evitar que es gudeixi de un esport com el BTT on en els paisos mes desenvolupats no esta prohibit sino regulat i amb oprtunitats perque tots gaudeixin de la muntanya.

  Roger (no verificat)dimarts, 17 maig 2022 - 9:21amRespon

Denúncies

 • Benvolgut Pau,

  En primer lloc, disculpeu que hàgim trigat a respondre-us. Us volem donar les gràcies per la informació que ens heu facilitat. El cert és que no estàvem al cas d'aquesta macro cursa i heu fet molt bé de avisar-nos.

  Com és fàcil d'entendre, que algú amb autoritat al Parc Natural hagi permès una cursa d'aquest tipus en zones protegides, qüestiona completament la tasca que estem duent a terme en aquests moments en altres llocs del Montseny, per tal de restaurar l'impacte que provoquen aquest tipus d'activitats.

  D'acord amb això, hem interpel·lat al director del Parc Natural sobre el tema, el qual ens diu que la petició ha hagut de passar per l'Oficina Tècnica de Parcs Naturals per haver estat autoritzada, però que en cap cas es pot  haver autoritzat el pas d'aquesta cursa per senders. S'ha compromès a investigar-ho a través de la guarderia del Parc, tot i que les fotos són prou evidència de que sí que ha estat així. El seu compromís és que si es demostra que no s'han respectat les limitacions imposades, llavors es prohibirà als promotors de la prova la celebració de futures curses. Com veieu, aquesta mesura és força limitada atès que el mal ja està fet. Queda clar que curses com aquesta no s’haurien d’autoritzar en zones protegides.

  Per la nostra banda, si comprovem que l’autorització concedida als organitzadors d’aquesta prova, incloïa el pas per corriols, ens replantejarem seriosament la continuació de la nostra tasca voluntària per la restauració dels sòls erosionats. En aquest cas entendríem que es tracta d’una presa de pèl inacceptable.

  Us preguem que us mantingueu en contacte i ens faciliteu qualsevol informació complementària sobre aquest tema escrivint-nos a info@salvaguardamontseny.cat

  Gràcies de nou i seguim en contacte.

  Carles Lumeras

   

  dimecres, 9 març 2022 - 8:58pmRespon
 • El propi ajuntament ha penjat totes les fotografies de la cursa en que es poden veure els corriols per on passaven:
  https://www.flickr.com/photos/ajarbucies/albums/72177720297183591

  Pau Guillamon (no verificat)dilluns, 7 març 2022 - 6:11pmRespon
 • Bon dia,
  ahir diumenge 6 de març, es va disputar a una cursa de BTT a Arbúcies (Vinyabike) dins del Parc Natural del Montseny. El recorregut d'aquesta cursa, en que hi havia 450 inscrits, passava per diversos corriols on és prohibit circular amb bicicleta de muntanya (concretament els corriols eren alguns trossos del PR-C 204 Arbúcies a Santa Fe del Montseny, de pujada, i el SL-C 84 De la riera d’Arbúcies a Sant Marçal, de baixada).
  Aquesta cursa, que suposa la massificació d'un espai protegit, és a més, organitzada per la Regidoria d’activitat Física i Esport i promocionada per l'Ajuntament d'Arbúcies.
  Aquesta promoció de l'Ajuntament d'Arbúcies que cada vegada sigui més freqüent l'afluència de ciclistes els caps de setmana i dies festius. Una gran quantitat de ciclistes es dediquen a fer descens pels diversos corriols dins del terme municipal del municipi setmanalment.
  Aquests corriols són:
  - GR 83 Etapa 3 Riells - Arbúcies
  - PR-C 204 Arbúcies a Santa Fe del Montseny
  - SL-C 84 De la riera d’Arbúcies a Sant Marçal
  Encara més, l'Ajuntament d'Arbúcies és prou cínic per afirmar que "la natura ens distingeix com a vila jardí del Montseny amb un patrimoni únic". Falta afegir-hi, però, que es tolera i incentiva sistemàticament la destrucció d'aquest patrimoni natural.
  A continuació adjunto la informació que proporcionen l'Ajuntament d'Arbúcies i la Federació Catalana de Ciclisme:
  - https://www.arbucies.cat/ca/arees-i-regidories/activitat-fisica-i-espor…
  - https://www.ciclisme.cat/cursa/btt/vinya-bike-arbucies

  Pau Guillamon (no verificat)dilluns, 7 març 2022 - 12:46pmRespon

La Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny denúncia!

 • Jo vaig contactar amb vosaltres fa unes setmanes per advertir-vos que estava corrent aquesta notícia i que volia pensar que era un fake i no una realitat el fet que estiguessiu posant trampes per a esportistes... La meva voluntat era només fer-vos una advertència del que (en 3a persona) veig. I és que s'està creant un conflicte entre 2 col.lectius que podrien perfectament anar agafats de la ma en comptes de tirar-se pedres els uns als altres.

  La voluntat del meu 1r missatge era intentar fer-vos entendre que uns missatges per part vostra amb contingut amistós i que mostressin la voluntat d'acostar els 2 col.lectius per tal de mirar de trobar concensos i punts en comú i poder tirar endavant un projecte de normatives que pugués satisfer a tothom, podia ser una bona opció per refredar el conflicte i fer creixer una cosa constructiva d'un fet que per ara no és més que destructiu (per ambdues parts).

  Llegint aquesta publicació, veig que en cap cas s'ha entès el meu missatge o en qulasevol cas interpreto que no hi ha cap voluntat per aprt d'aquesta entitat de parlar del conflicte amb un to amistós i amb voluntat d'escoltar totes les opinions.

  Amb perdons, però denota que qui pren les decisions de crear aquest contingut només es mira el seu melic i només escolta el que li interessa.

  Actituds d'aquestes crec que no fan cap bé a la imatge de cap col.lectiu i entitat...

  En fi... Ja us ho fareu... Total, ja veig el que us importa la opinió de gent comprensiva i temperada... Millor anar al grà i generar conflicte... Si senyor! A jugar a detectius va, que prlant la gent s'enten però mola més jugar a trobar el dolent! (Emoticona de un fotent-se el palmell de la ma a la cara...)

  De res!

  Guillem (no verificat)dilluns, 7 març 2022 - 12:50pmRespon

El Montseny resisteix! Nous projectes per a defensar el Parc Natural del Montseny

 • Bon dia Anna,
  Prenem nota, cap problema. Esperem poder conèixer-nos ben aviat.
  Salutacions cordials,
  Carles L.

  Carles Lumeras (no verificat)dijous, 24 febrer 2022 - 12:22pmRespon
 • Hola, Soc l'Anna Musons. Jo em vaig inscriure per dissabte, però no podré venir. Em sap greu. Us he enviat un mail i vaig reserva seient al bus de la parada Nº 2. Disculpeu les molèsties.

  Anna Musons Ca… (no verificat)dijous, 24 febrer 2022 - 12:10pmRespon
 • Bona tarda amigues de Cardedeu i Granollers,
  Moltes gràcies pel vostre interès.
  Si encara no ho heu fet, cal que inscriviu al formulari de l'acte per tenir constància de la gent que vindrà i si faran ús de l'autobús que hem posat a disposició de l'acte.

  Salutacions cordials,

  Carles L.

  Carles Lumeras (no verificat)diumenge, 20 febrer 2022 - 7:06pmRespon
 • Bond dia, ens hem inscrit a l,esdeveniment dues amigues de
  Granollers I Cardedeu per coneixer d,aprop la vostra tasca.
  Arreveure

  Rebeca (no verificat)dissabte, 19 febrer 2022 - 1:10pmRespon

L'equip de restauració de corriols reinicia les seves activitats

 • Bon dia Sebastià,
  Mira't si us plau el correu-e, perquè ahir mateix et vam enviar una proposta per participar el dia 1 de desembre. Pots respondre el mateix correu-e i ens dius si et va bé.
  Salutacions cordials,
  Carles L.

  Carles (no verificat)dimarts, 23 novembre 2021 - 11:05amRespon
 • Si que m'agradaria, ja que aquesta zona del Montseny m'és ben desconeguda, doncs sempre camino i conec la zona nord, tant del Matagalls com de les Agudes. Quins dies i horaris feu? Jo vindria des de Roda de Ter. Gràcies, fins aviat i bona feina

  Sebastià Raure… (no verificat)dimarts, 23 novembre 2021 - 9:24amRespon
 • Bon dia Sebastià,

  En l'actualitat estem treballant a Sant Esteve de Palautordera, concretament a la zona que va des dels Refugis del Montseny fins al capdevall del torrent de l'Infern. En un futur proper treballarem també a la vessant de Sant Pere de Vilamajor (cap el turó de Sant Elies).
  T'agradaria col·laborar amb nosaltres?

  Carles Lumeras.

  Carles (no verificat)dissabte, 20 novembre 2021 - 12:21pmRespon
 • A quina zona del Montseny esteu treballant habitualment?

  Sebastià Raure… (no verificat)dissabte, 20 novembre 2021 - 11:18amRespon

Crida de darrera hora per signar en suport de la Iniciativa Legislativa Popular del Montseny (ILP-Montseny)

 • ENDAVANT !!

  ANDREU SANCHO … (no verificat)dijous, 21 octubre 2021 - 2:19pmRespon
 • totalment d'acord amb la vostra iniciativa. Us felicito !!

  ANDREU SANCHO … (no verificat)dijous, 21 octubre 2021 - 2:17pmRespon
 • Benvolguda Maria,

  Si vols signar en suport de la ILP-Montseny, a la pàgina web de la ILP <ilp-montseny.cat> veuràs el mapa de punts on pots trobar el lloc més proper per signar.
  Cordialment,
  Carles L.

  Carles (no verificat)dilluns, 18 octubre 2021 - 11:03amRespon
 • Dono suport de la Iniciativa Legislativa Popular del Montseny (ILP-Montseny)

  Maria Vilella (no verificat)diumenge, 17 octubre 2021 - 7:44pmRespon

Setmana de la Natura 2021. Restaurem corriols de muntanya erosionats per les curses il·legals de trial

 • Això que demanes és allò tant típic de qui no fa res (més que recomanar als altres que facin). Que si uns defensen les balenes, perquè no defensen els drets del col·lectiu LGTBI+, que si algú defensa aquests darrers, perquè no defensa els drets dels animals, que si algú defensa els drets dels animals, perquè no defensa els que pateixen la pobresa energètica, etc.

  En definitiva, l'absurditat de demanar als ALTRES, arrapapat en un sofà, que facin tal o pasqual.

  El que cal fer és fer coses, cadascú les que li generin més interès, en la línia de millorar el món, en línia amb el bé comú.

  divendres, 23 juliol 2021 - 5:27pmRespon

Hi ha d'haver una altra manera de fer les coses!

 • Si, cal més protecció al medi natural. I no sols al Montseny.

  Ferran Farrés i Tost (no verificat)divendres, 23 juliol 2021 - 2:26pmRespon

La Sitja del Llop-Revista del Montseny número 48 ja és al carrer!

 • Bon dia Montse,

  Si ens indiques a quina localitat resideixes, et podrem adreçar als punts de venda més propers.

  Salutacions cordials,

  Carles L.

   

  dijous, 22 juliol 2021 - 11:42amRespon