Bevolgudes i benvolguts lectors,

En les darreres setmanes un seguit de problemes s'interposen al desenvolupament del projecte, prou contestat ja, d'edificar una nova construcció al turó de l'Home. Aquest projecte que, amagant-se darrera d'una façana científica, pretén introduir modificacions (a la pràctica) en l'estructura de la normativa de protecció del Parc del Montseny, ha anat xocant amb unes quantes barreres que impedeixen la seva execució.

Paral·lelament a la manifestació de protesta que se celebrà el 25 d'octubre passat a Palau, la Diputació de Barcelona (DIBA) feia públic un informe de consideracions respecte a l'avantprojecte presentat pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). L'esmentat informe (que adjuntem a aquesta pàgina) ve a coincidir amb un seguit d'afirmacions, amb els mateixos criteris ambientals i urbanístics que, prèviament, havia manifestat també la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny (CSM). A més a més, l'informe de la DIBA, admet que el projecte de l'SMC és contrari a la legalitat vigent i que podria ocasionar problemes seriosos en aquesta zona protegida i qüestiona la idoneïtat de l'emplaçament per aquesta instal·lació científica, tot apuntant que l'alternativa 0 real no és la que pretén el projecte.

Informes a banda, a hores d'ara uns quants ajuntaments del Baix Montseny s'han posicionat en contra d'aquest projecte. I alguns, ho han fet també contra la construcció de la carretera Illes-Sant Marçal i contra la construcció d'una macro-depuradora a la vall de Santa Fe. Fins la data, els Plens dels ajuntaments de Santa Ma de Palautordera, Riells del Montseny, Breda i també Sant Celoni, d'una manera o altra han votat en contra del projecte de l'SMC o bé de tots tres. Tot fa pensar que, en les properes setmanes, altres ajuntaments s'hi oposaran també.

Seguirem informant de tot plegat.

Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny

26 de novembre de 2015


Manifestació contra els projectes que perjudiquen els espais naturals del Montseny (25-10-15)

Fotografies: Roxana Castiglioni

 

 

 

 

 

InfoOTAAdef.pdf (674.89 KB)

Comentaris

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.