Benvolgudes i benvolguts amics,

Us oferim a continuació una petita resenya de l'acció que la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny, l'Skamot Verd de Biologia (UB) i el SEPC, acompanyats per representants de Ecologistes en Acció i DEPANA, van dur a terme el dimarts passat, dia 23 de febrer. Trobareu també un seguit de fotografies d'aquesta acció que us informaran gràficament de l'ambient que s'hi donava.

Adjunta a aquesta pàgina, trobareu també una còpia (pdf) de l'informe que fa pocs dies el Departament d'Agricultura Ramaderia i Pesca va enviar DTES. Aquest informe corrobora, fil per randa, tots els arguments contraris a la construcció d'aquesta carretera, que ha vingut defensant la CSM des fa més de dos anys, afegint a més un nou element: aquesta pista és en realitat un camí ramader que no pot ser modificat sense el consentiment exprès del DARP.

Apa que ho disfruteu tot plegat. A veure si a la propera podem comptar amb la participació d'aquelles persones que no heu pogut venir aquest cop.

Salutacions cordials.


Comunicat sobre la concentració de protesta d’aquest mati a la seu de Territori i Sostenibilitat.

Un grup d’unes vuitanta  persones, procedents en part del Baix Montseny i en part de la Fac. de Biologia (UB) i d’altres Facultats de la UPC, a mes de representants de DEPANA, Ecologistes en Acció i altres col·lectius, ha respost a la convocatòria de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny (CSM), Skamot Verd i SEPC, concentrant-se aquest matí a les portes del DTES a l’Av. Diagonal, 523 a Barcelona.

L’objecte de la concentració era protestar contra el projecte de construcció d’una nova carretera entre l’indret de les Illes i Sant Marçal, al cor de la vall alta de la Tordera, promogut per l’alcalde de Montseny. Aquest projecte, que es troba en la darrera fase de la tramitació ambiental al Departament de Territori i Sostenibilitat, està sotmès al procediment d’Avaluació d’Impacte Ambiental Ordinària, després d’haver-se iniciat de manera il·legal.

A l’espera que la Ponència Ambiental acabi determinant la procedència o no d’aquest projecte, i a la vista de que l’Informe d’Al·legacions elaborat per l’empresa IGREMAP (la mateixa que ha redactat l'Estudi d'Impacte Ambiental encarregat per l'Ajuntament, com a promotor del projecte) desestimava totes i cadascuna de les al·legacions presentades per la CSM i altres organitzacions conservacionistes de Catalunya, com Seo/BirdLife, DEPANA i EeAC, els convocants de la concentració han demanat una reunió amb els responsables del Departament.

Tot i que inicialment la resposta ha estat negativa a la reunió (per manca de disponibilitat), poc després s’ha traslladat als concentrats la imminent arribada d’uns funcionaris, amb els quals, els representants dels concentrats s’han reunit en una primera trobada. Posteriorment s’han reunit també amb el Director General de Polítiques Ambientals, Sr. Ferran Miralles.

En aquesta segona reunió els representants de la CSM i l’Skamot Verd han volgut deixar palesa la seva protesta per les irregularitats d’aquesta tramitació, han defensat el contingut de les al·legacions presentades, així com també de les solucions proposades, demanant que es traslladi a la Ponència Ambiental la petició de que sigui adoptada l’alternativa zero, o el que és igual, que es mantingui en el seu estat actual la pista existent, solucionant en qualsevol cas els problemes puntuals que puguin existir pel pas dels vehicles d’emergències.

Per la seva banda, el Director General s’ha compromès a estudiar l’expedient complert que, atès el poc temps que fa que ocupa el càrrec, no ha tingut oportunitat de conèixer a fons. Ha manifestat que es reunirà amb els representants de la DIBA i l’Ajuntament i farà el possible per anar a visitar el camí actual. Ambdues parts han acordat que, en cas necessari, es tornaran a reunir abans que la Ponència Ambiental emeti la Declaració d’Impacte Ambiental que determinarà la procedència o no del projecte. A la vista dels temes pendents de revisió, el Sr. Miralles ha informat que, ben probablement, la Ponència no podrà entendre d’aquest assumpte fins la reunió del mes d’abril d’enguany.

Barcelona, 23 de febrer de 2016

                  Fotografies: CSM

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.