Xerrada Què passa al Montseny? Nova xerrada a Arbúcies el dimecres 16 de maig, a les 19:00h carlesl dg., 13/05/2018 - 21:57
Hotel d'Entitats-Escoles Velles, carrer de l'Estenedor, 44-Arbúcies

Benvolgudes i benvolguts amics,

Comunicat de premsa de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny (C S M) carlesl dc., 25/09/2013 - 18:53

Reproduim el comunicat de denúncia de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny (C S M), que avui mateix ha estat publicat a través d'alguns mitjans de comunicació de la comarca:


 

Irregularitats en la construcció d’un aparcament a Collformic

Durant els darrers mesos s’han vingut realitzant unes obres d’ampliació de l’àrea d’aparcament de vehicles a Collformic, (PK 26+520). Aquesta intervenció, que ha estat promoguda per la Diputació de Barcelona de la qual en forma part l’organisme gestor del Parc Natural del Montseny, ha comportat un impacte seriós en el punt descrit.

Les obres, que han donat lloc a un moviment de terres important, s’han acabat amb  l’abocament de la major part d’aquestes en un lloc totalment inadequat (com es pot comprovar a les fotos adjuntes).

L’abocament d’una munió de metres cúbics de runes en sòl no urbanitzable i dins de l’àrea protegida del Parc Natural, ha provocat l’aparició d’un talús de gran volum amb un impacte visual considerable.

L’esmentat abocament estaria en total contradicció amb el projecte d’Adequació Funcional i Paisatgística, presentat per la mateixa Oficina Tècnica d’Acció Territorial de la Diputació de Barcelona, que en determinava la seva extracció  i el posterior transport a un abocament autoritzat.