Agenda

La biodiversitat com aliada del sector primari

Gualba, Sala audiovisual de Can Figueres

II Cimera Social per la Sequera

Amposta, Lo Sindicat (Ajuntament), Avinguda de la Ràpita, 43)

IAEDEN

Fotografies de la visita guiada a Cala Montjoi, per conèixer els seus valors naturals i les repercussions ambientals del projecte de la BulliFoundation.

Benvolguts amics i amigues,

Us oferim a continuació unes fotografies de l'esdeveniment del dia 24 d'agost.

Molts de vosaltres ja hareu signat la petició de change.org per demanar al Parlament de Catalunya que no s'aprovi la llei feta a mida que permetria l'execució del projecte El Bulli1846 d'en Ferran Adrià a cala Montjoi, fins ara ja s'han recollit més de 75.000 signatures. Si no ho heu fet, encara hi sou a temps.

També podeu signar les al·legacions que s'adrecen al Departament de Territori i Sostenibilitat i que qüestionen, primer, que l'interès del projecte prevalgui sobre la protecció del cap de Creus i, en segon lloc, la mateixa validesa de l'estudi d'impacte ambiental del projecte. Podeu signar les al·legacions a la llei i al projecte ElBulli1846 a la pàgina web http://www.iaeden.cat/Afirmes/Bulli/signabulli.php

Entre tots aturarem l'aprovació d'aquesta llei, que suposa un greuge contra el drets de la ciutadania, i un greu precedent que obriria la porta a la liquidació de les normatives de protecció dels espais naturals de Catalunya.

Visita guiada a Cala Montjoi, per conèixer els valors naturals de la vall de Montjoi i les repercussions ambientals del projecte de la BulliFoundation. carlesl dg., 17/08/2014 - 09:25
Cala Montjoi, Parc Natural del Cap de Creus

Els companys de DEPANA i IAEDEN ens envien la convocatòria que publiquem a continuació. Animem a participar-hi a tothom que pugui.


Benvolgudes, benvolguts,

DEPANA i IAEDEN-Salvem l'Empordà us convidem a la visita guiada que organitzarem pel proper diumenge, 24 d'agost, a Cala Montjoi, on us explicarem els valors naturals de la vall de Montjoi, el projecte de la BulliFoundation que es pretén desenvolupar allà i els seus impactes sobre aquest espai protegit. Després de la visita oferirem un esmorzar a la platja de Montjoi.

Convocatòria: Visita guiada i esmorzar a Cala Montjoi (el Bulli i el seu entorn)

Dia i hora: Diumenge 24 d'agost a les 10 del matí

Lloc de trobada: Platja de Montjoi

RECOMANEM compartir cotxes per arribar fins a Montjoi, ja que l'espai per aparcar és limitat.
 

Nota de premsa d'IAEDEN sobre el Bulli Foundation

A continuació publiquem, íntegrament, la nota de premsa rebuda dels companys d'IAEDEN sobre aquesta nova agressió als espais naturals protegits de Catalunya. Trobareu adjunt, a sota, el manifest editat el passat mes de juny, que signen totes les entitats i organitzacions que s'oposen a aquest projecte. Podeu adherir-vos a la campanya de recollida de signatures contra aquest despropòsit, iniciada a través de Change.org, anant a l'adreça següent: https://www.change.org/SalvemoselCapdeCreus


Nota de premsa: La Generalitat publica el projecte de la BulliFoundation en ple estiu

El passat 14 de juliol el Departament de Territori i Sostenibilitat va publicar al DOGC (núm. 6663) “l'avantprojecte de Llei per la qual es declara d'interès públic el projecte elBulli1846”, acompanyat pel projecte complet i l'estudi d'impacte ambiental. D'aquesta manera, la Generalitat intenta altra vegada aprofitar la parada generalitzada d'estiu per tramitar un projecte polèmic i molt criticat per diversos àmbits de la societat civil.

Xerrada-Debat "El Bulli: Deconstruint el cap de Creus", a l'Institut d'Estudis Catalans, divendres dia 20 de juny a les 19:30h

Institut d'Estudis Catalans, c/del Carme, 47 -Barcelona-

Benvolguts amics i amigues,

Els companys de DEPANA ens han fet arribar aquesta convocatòria, que creiem d'un interès especial atesa l'ofensiva que, en els darrers mesos, estan suportant els espais naturals protegits, per part de l'Administració i d’alguns grups econòmics interessats en convertir-los en dividends.
 

Us animem a assistir-hi!


 

 

Acte reivindicatiu contra el tancament del Centre de Recuperació de Fauna dels Aiguamolls de l’Empordà

Cortalet del Parc dels Aiguamolls de l'Empordà

Benvolguts i benvolgudes,

Els companys d'IAEDEN ens envien aquesta convocatòria, que compta amb el nostre suport complert.


Ajudan’s! La Generalitat vol tancar el Centre de Recuperació de Fauna dels Aiguamolls de l’Empordà!!

La Generalitat de Catalunya vol acomiadar els tres treballadors del Centre de Recuperació de Fauna dels Aiguamolls de l’Empordà (l’únic de comarques gironines) i tancar-lo. Ho vol fer el proper 12 de juliol!!.

Des de la IAEDEN-Salvem l’Empordà, amb el suport de molta gent, iniciem una campanya per evitar aquesta tancament. Senzillament, els empordanesos i els que s'estimen l'Empordà no deixarem que el Centre de Fauna es tanqui. La IAEDEN va crear el primer centre que s'anomenava Centre de Recuperació de Salvatgines i ara tornem a agafar les rendes per salvar un Centre que ha fet moltíssima feina. Cada any el Centre té un ingrés d'entre 800 i 1000 individus de fauna salvatge.  Una cosa és retallar i l'altra aniquilar. Ni les comarques gironines, ni la biodiversitat del nostre país s'ho mereix.

Acte reivindicatiu: diumenge 7 de juliol, 12h al Cortalet dels Aiguamolls: llegida de manifest, animació infantil i visita a la zona. (Cartell adjunt)