Agenda

La biodiversitat com aliada del sector primari

Gualba, Sala audiovisual de Can Figueres

II Cimera Social per la Sequera

Amposta, Lo Sindicat (Ajuntament), Avinguda de la Ràpita, 43)

canvi climàtic

El cènit del petroli i el canvi climàtic, una relació complexa...

Arrel del l'acte que vam co-organitzar conjuntament amb Skamot Verd el dimecres passat, l'Antonio Turiel ha escrit al seu blog un article sobre la complexitat de la relació entre el canvi climàtic i el cenit del petroli, així com sobre la importància de no descuidar aquest segon tema, que pot semblar menor front a les conseqüències socials del primer. El podeu llegir aquí:

http://crashoil.blogspot.com/2011/10/quememos-la-tierra.html

Debat sobre el futur energètic i el canvi climàtic // 25è aniversari de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny // Facultat de Biologia (Universitat de Barcelona)

Av. Diagonal, 645, Barcelona, Aula Magna de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona

Benvolguts amics,

Avui tenim el plaer d'anunciar-vos l'acte que se celebrarà el proper dimecres 19 d'octubre, en el marc de la celebració del 25è aniversari de la constitució de la C S M i en col·laboració amb els companys de l'Skamot Verd  de la Facultat de Biologia (UB).

Ateses les circumstàncies actuals, creièm que el contingut del debat que presentem serà d'un interès especial per a tothom.

Esperem la vostra assistència.

La conca de la Tordera augmenta dos graus de temperatura en els últims cinquanta anys

Ens fem ressó d'aquesta notícia:
 
Girona (ACN).- La conca de la Tordera ha augmentat en els últims cinquanta anys un total de dos graus de temperatura durant el període estival, com a conseqüència del canvi climàtic. Aquesta és una de les conclusions dels primers resultats del projecte ACCUA de Caixa Catalunya, que estudia les conques del Fluvià i la Tordera, a les comarques gironines, i el de Siurana, a les Terres de l'Ebre. L'estudi és pioner perquè avalua la vulnerabilitat de les conques posant l'accent en les característiques territorials d'aquestes zones i tenint en compte no només el canvi climàtic sinó també els usos del sòl i la gestió del territori.