Cartell Arbúcies 1 desembre
Museu Etnològic del Montseny (MEMGA), carrer Major, 6 - ARBÚCIES

ON VA L’AIGUA? Decret de sequera i gestió de l’aigua

 

Afeixugats per les notícies que apareixen reiteradament sobre la sequera, pressionats cada cop més per l’amenaça imminent de les restriccions que anuncia el Govern i alertats per l’experiència que s’ha viscut aquest darrer estiu, veïnes i veïns d’Arbúcies han decidit posar fil a l’agulla i començar a treballar per la defensa dels drets hídrics, que no són altra cosa que drets humans bàsics.

Com a resultes d’un debat previ, s’ha constituït el col·lectiu AiguaClara, que es presenta el proper dia 1 de desembre al Museu Etnològic del Montseny (MEMGA) d’Arbúcies. En aquest acte es pretén plantejar totes les cares d’un tema que està mediatitzat per interessos econòmics força potents i per uns mitjans d’informació que només incideixen en la responsabilitat individual de la ciutadania.

Diguem-ho clarament, la ciutadania no és la responsable, majorment, d’una mala gestió de l’aigua que fa anys i panys es venia denunciant des del sector públic i que els poders econòmics i polítics han estat camuflant, per tal de seguir augmentant el consum d’aquest element bàsic per a la vida en projectes disbauxats tipus Hard Rock (més d’un milió de m3/any), com si es tractés d’un recurs inesgotable.

Malgrat tots els advertiments dels científics i de les constatacions empíriques de diferents sectors, se’ns ha volgut fer creure que podíem anar afegint noves càrregues als nostres aqüífers. Sí, diem nostres, perquè l’aigua és un bé públic, per més que determinades empreses se’n hagin apropiat del seu usdefruit i ens l’estiguin venent a preu d’or.

De tots aquests aspectes i molts altres, en parlarem a l’acte que el dia 1 de desembre farem al MEMGA d’Arbúcies, en el qual hi participarà la coneguda experta Annelies Broekmann, investigadora del Grup de Recerca de l’Aigua del CREAF (UAB), a banda de representants dels col·lectius AiguaClara i Llémena Espai Natural que ens parlaran dels problemes locals que crea la indústria de les embotelladores. Després debatrem extensament el tema.

No hi podeu faltar!


logo 30è

 

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.