Jornada en defensa del territori joan dj., 04/11/2010 - 00:00

Rectificació de la Plataforma "Un altre POUM és possible" en relació a la nota de l'IBI de Santa Maria de Palautordera Anònim (no verificat) dj., 25/03/2010 - 16:51

Rectificació sobre la nota enviada en relació a l'IBI de Santa Maria de Palautordera

L'Ajuntament rectifica sobre la resposta enviada a aquesta Plataforma en la que es basa la nota de premsa: quan va respondre que hi havia 3.643 habitatges, volia dir que hi havia 3.643 edificis que tributen IBI,  i responsabilitza la Plataforma dels seus propis errors.

Santa Maria de Palautordera, 19 de març de 2010

En el Ple extraordinari celebrat en caràcter d'urgència el passat dimecres 17 de març, l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera va admetre que la seva resposta en relació als habitatges que tributen IBI, remesa a aquesta Plataforma era incorrecta. Quan l'alcalde va respondre que hi havia 3.643 habitatges, volia dir que hi havia 3.643 edificis que tributen IBI.  Per tant, a Palau hi ha molts blocs de pisos que paguen un sol IBI (no un per habitatge). És per aquest motiu precisament que la informació apareguda en la nota no és correcta.

Per això, i com no podia ser d'una altra manera, aquesta Plataforma RECTIFICA la informació derivada del mateix i així ho farà saber en els mitjans en que s'havia publicat la informació.

En el decurs del Ple, l'Ajuntament va desacreditar-se diverses vegades públicament manifestant que la Plataforma hauria d'haver  contrastat les dades  - lliurades oficialment pel mateix  Govern municipal que disposa de la capacitat d'accés a les fonts necessàries - amb altres organismes, és a dir, eludint en tot moment la responsabilitat dels seus propis errors.

Els ciutadans de Palau entenem que les respostes de l’administració pública haurien de garantir credibilitat provada.

Un altre POUM és necessari i possible joan dl., 22/03/2010 - 18:51

La Coordinadora per la Salvaguarda del Montseny participa a la campanya contra el POUM de Santa Maria de Palautordera, que es veihicula des de la web de Un altre POUM és necessari possible, que vehicula el moviment en contra d'aquest POUM.

Us adjuntem el resum de les al·legacions:

UN ALTRE POUM ÉS POSSIBLE I NECESSARI

Per la nostra qualitat de vida i la dels nostres infants i joves , defensem el poble!

Des de la coordinadora veïnal formada per cinc entitats palauenques i desenes de veïns i veïnes de pràcticament tots els barris de Palautordera, després d’estudiar el Pla d’Ordenació Urbanística de Palau (POUM) creiem que és necessari i possible un nou POUM; Presentarem més de 50 al·legacions a aquest POUM, en les que volem:

Cada any l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera deixa de percebre entre 440.422,88€ i 483.863,68€ de l'IBI d'habitatges joan dc., 10/03/2010 - 13:08

Nota de premsa de la Plataforma per un nou POUM de Palautordera

Cada any l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera deixa de percebre entre 440.422,88€ i 483.863,68€ de l'IBI d'habitatges


El nombre d’habitatges existents actualment és d’entre 4.302 i 4.367 dels que entre 659 i 724 no tributen IBI. Cal actuar amb celeritat per tal d'evitar que prescrigui el deute tributari que pujaria entre 2,2 i 2,4 milions €, si sumem la xifra dels darrers 5 anys.


Santa Maria de Palautordera, 5 de març de 2010


La Memòria d'Informació i Ordenació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Santa Maria de Palautordera posa de manifest una pluja de dades respecte el nombre d’habitatges existents al municipi. És per això que la Plataforma “Un altre POUM és possible” va entrar una instància a l'Ajuntament sol·licitant el nombre real d’habitatges existents, que va ser resposta per l’Alcalde el passat 22 d’octubre del 2009, afirmant que:

“Referent al nombre d’habitatges actualitat a l’any 2009: 3.643 habitatges que tributen IBI” (annex 1 resposta instància 6799). Aquesta xifra és inferior al mínim nombre d’habitatges que esmenta el POUM, fet que va fer que accedíssim al Departament de Medi Ambient i Habitatge per tal de contrastar el nombre real d’habitatges existents. D'acord amb el Departament i un cop fets els sumatoris pertinents a Santa Maria de Palautordera actualment el nombre d’habitatges existents és d’entre4.302 i 4.367 fet que suposa que al menys, hi ha entre 659 i 724 habitatges que no tributen IBI (annex 2 dades Departament Medi Ambient i Habitatge).