Benvolgudes i benvolguts,

Com ja sabeu molts de vosaltres, en el decurs de les darreres setmanes de juliol, la CSM ha rebut diverses peticions d'informació o d'al·legacions, relacionades amb projectes relatius a zones protegides del Montseny (carretera Illes-Sant Marçal, construcció al turó de l'Home, modificació de camí a Can Net de Sant Esteve,..).
Pel que fa al primer d'aquests afers, la reactivació del projecte de construcció de la carretera Illes-Sant Marçal (que ara anomenen Projecte refós d’arranjament i pavimentació del camí de connexió de les carreteres BV-5301 i BV-5114. Fase II. Montseny, juliol de 2015), promogut per l’Ajuntament de Montseny, que després d’un any i mig de protestes està sotmès a  tràmit d’avaluació ambiental ordinària, la CSM va presentar, el 26 d’agost passat, les al·legacions  al cas, que ara adjuntem a aquest escrit.

Ens consta que organitzacions ambientals amigues, com SEO-BirdLife i Ecologistes en Acció, també han presentat les seves al·legacions contràries a la construcció d’aquesta carretera en un dels llocs més emblemàtics i sensibles de tot el Parc natural del Montseny.

Malgrat totes les al·legacions i cartes al Síndic de Greuges, que també fan el seu efecte, estem convençuts que l’única manera d’aturar aquest projecte, definitivament, serà la lluita ferma i decidida de la ciutadania i la pressió popular sobre el nou Parlament que surti escollit el proper 27 de setembre. A la fi, estem parlant de la preservació dels nostres espais naturals protegits, un àmbit que supera els límits estrictes dels municipis perquè afecta tota la ciutadania del nostre país.

Ben aviat donarem a conèixer el contingut i la forma de l’acte reivindicatiu que preparem pel diumenge 18 d’octubre. Us encoratgem a assistir a l’assemblea oberta que es celebrarà el dissabte 4 d’octubre a La Clau de Sant Celoni (c/Alguersuari, 16), a les 12:00h, on s’acabaran de decidir aquests aspectes.

Animeu-vos a enviar els vostres correus-e de protesta , al Síndic de Greuges sobre les amenaces que afecten el Montseny.

Seguim lluitant per evitar la destrucció del patrimoni natural!

Sant Celoni, 3 de setembre de 2015


Fotos: CSM

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.