Imatge altaveu

Coneixes algun fet que voldries denunciar públicament? No et tallis, registrat com a usuari de la nostra web i podràs escriure la teva denúncia / queixa en aquest aparat.

Comentaris

Bon dia
Som un grup de veïns que estem preocupats per la conservació del Parc del Montseny i dels pobles que l'envolten.Trovem que l'administració no fa res per el Parc ni els pobles.
Aquestes setmanes hem sigut víctimes de la falta de civisme a la carretera i del buit legal que regula el trànsit al parc. Hem patit entre Carreras de coches,Carreras de motos propis del circuit de Catalunya. Estem farts de que el nostre patrimoni sigui violat.
Gràcies.

Bon dia,
Sóc un veí de Sant Antoni de Vilamajor, urbanització de Les Pungoles, i arran d'una decisió de l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor, del passat dijous 29/Octubre sobre la tala de quasi 400 arbres per tal de dur a terme en el futur obres de pavimentació i clavegueram, avui dia 2 de Novembre han començat la tala d'arbres sans.
Com es pot apreciar en aquesta decisió tan bèstia, no hi ha hagut cap mena d'avís ni comunicació als veïns sobre aquest fet, que ha provocat la indignació de molts de nosaltres.
Per tal de fer front a aquesta barbaritat ecològica, us agrairia la vostra col·laboració.
Moltes gràcies

Bon dia
Sóc Veí de La Garriga i el darrer any he observat que estan fent corriols i camins per descens de bicicletes dins la zona protegida del Parc Natural entre el municipi de La Garriga ( barri de Can Vilanova i el turó de santa margarita)
Em pregunto si tenen permís i si esteu assabentats. He escrit al pn montseny fa 2 setmanes sense resposta
Tinc el track d'un dels trams que estan obrint i alguna foto perquè veieu la dimensió de l'assumpte

Benvolgut Cesc,
Et prego que ens passis tota la informació concreta que tinguis, a través del correu-e que t'indico dessota. D'aquesta manera podrem denunciar el tema a la reunió (virtual) de la Comissió Consultiva del Parc del Montseny que se celebra el proper dijous dia 6 de maig. T'informarem del que s'hagi dit per part de l'Oficina del Parc.
L'adreça és <carlesl@salvaguardamontseny.cat> Gràcies per la teva valuosa informació.
Carles L.

Bon dia,
ahir diumenge 6 de març, es va disputar a una cursa de BTT a Arbúcies (Vinyabike) dins del Parc Natural del Montseny. El recorregut d'aquesta cursa, en que hi havia 450 inscrits, passava per diversos corriols on és prohibit circular amb bicicleta de muntanya (concretament els corriols eren alguns trossos del PR-C 204 Arbúcies a Santa Fe del Montseny, de pujada, i el SL-C 84 De la riera d’Arbúcies a Sant Marçal, de baixada).
Aquesta cursa, que suposa la massificació d'un espai protegit, és a més, organitzada per la Regidoria d’activitat Física i Esport i promocionada per l'Ajuntament d'Arbúcies.
Aquesta promoció de l'Ajuntament d'Arbúcies que cada vegada sigui més freqüent l'afluència de ciclistes els caps de setmana i dies festius. Una gran quantitat de ciclistes es dediquen a fer descens pels diversos corriols dins del terme municipal del municipi setmanalment.
Aquests corriols són:
- GR 83 Etapa 3 Riells - Arbúcies
- PR-C 204 Arbúcies a Santa Fe del Montseny
- SL-C 84 De la riera d’Arbúcies a Sant Marçal
Encara més, l'Ajuntament d'Arbúcies és prou cínic per afirmar que "la natura ens distingeix com a vila jardí del Montseny amb un patrimoni únic". Falta afegir-hi, però, que es tolera i incentiva sistemàticament la destrucció d'aquest patrimoni natural.
A continuació adjunto la informació que proporcionen l'Ajuntament d'Arbúcies i la Federació Catalana de Ciclisme:
- https://www.arbucies.cat/ca/arees-i-regidories/activitat-fisica-i-espor…
- https://www.ciclisme.cat/cursa/btt/vinya-bike-arbucies

Benvolgut Pau,

En primer lloc, disculpeu que hàgim trigat a respondre-us. Us volem donar les gràcies per la informació que ens heu facilitat. El cert és que no estàvem al cas d'aquesta macro cursa i heu fet molt bé de avisar-nos.

Com és fàcil d'entendre, que algú amb autoritat al Parc Natural hagi permès una cursa d'aquest tipus en zones protegides, qüestiona completament la tasca que estem duent a terme en aquests moments en altres llocs del Montseny, per tal de restaurar l'impacte que provoquen aquest tipus d'activitats.

D'acord amb això, hem interpel·lat al director del Parc Natural sobre el tema, el qual ens diu que la petició ha hagut de passar per l'Oficina Tècnica de Parcs Naturals per haver estat autoritzada, però que en cap cas es pot  haver autoritzat el pas d'aquesta cursa per senders. S'ha compromès a investigar-ho a través de la guarderia del Parc, tot i que les fotos són prou evidència de que sí que ha estat així. El seu compromís és que si es demostra que no s'han respectat les limitacions imposades, llavors es prohibirà als promotors de la prova la celebració de futures curses. Com veieu, aquesta mesura és força limitada atès que el mal ja està fet. Queda clar que curses com aquesta no s’haurien d’autoritzar en zones protegides.

Per la nostra banda, si comprovem que l’autorització concedida als organitzadors d’aquesta prova, incloïa el pas per corriols, ens replantejarem seriosament la continuació de la nostra tasca voluntària per la restauració dels sòls erosionats. En aquest cas entendríem que es tracta d’una presa de pèl inacceptable.

Us preguem que us mantingueu en contacte i ens faciliteu qualsevol informació complementària sobre aquest tema escrivint-nos a info@salvaguardamontseny.cat

Gràcies de nou i seguim en contacte.

Carles Lumeras

 

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.