Setmana de la Natura 2021
Sant Esteve de Palautordera (Ctra. BV-5301, km 7)

Corriol alteratpel pas de motos de trial

Activitat programada en el marc de la Setmana de la Natura 2021

Restaurarem  corriols de muntanya malmesos per les curses il·legals de trial al Parc natural del Montseny

Enguany ens proposem participar a la Setmana de la Natura amb un nou objectiu: la restauració d’alguns corriols de muntanya malmesos per activitats motoritzades no autoritzades, que perjudiquen seriosament el sòl, provocant zones d’erosió intensa en zones de bosc amb forts pendents. La particularitat d’aquesta intervenció és que es farà en zona protegida del Parc Natural del Montseny, o bé en zones límit del Parc.

Es duran a terme dues activitats paral·leles que s’iniciaran, simultàniament, el dia 30 de maig. La primera d’aquestes (vegeu al mapa amb punts vermells a l'enllaç següent:

<https://www.instamaps.cat/visor.html?businessid=7edcf3e19ed3d73b6702cee3b5c8beb2&3D=false>),

consistirà en la instal·lació de plaques informatives (facilitades per l’Oficina Tècnica del Parc Natural), on s’explica que el corriol s’està restaurant per tal de recuperar les seves característiques originals i s’indiquen les activitats que no s’hi poden fer en aquest entorn. La segona activitat (marcada amb un punt blau al mateix mapa), a banda d’incloure també la senyalització anteriorment descrita, correspon a la regeneració d’un tram del camí, utilitzant materials, eines i tècniques de regeneració del sòl en un entorn de muntanya amb pendent rigorós. Per aquesta tasca es necessita el concurs d’experts en regeneració de sòls. Aquesta segona activitat té la pretensió de ser continuada en el temps, repartint-se en diferents fases i dies posteriorment.

 

Data: diumenge dia 30 de maig

Hora: 10:00h

Durada prevista: 3h

Lloc de trobada: Bar La Nau a Sant Esteve de Palautordera

Ubicació: Ctra.BV-5301, km7

Cal arribar amb vehicle particular fins el punt de trobada, dur calçat de muntanya, guants de treball i moltes ganes de treballar per la natura!

És necessària la inscripció prèvia a l’enllaç que trobareu en aquesta pàgina

Us recomano que en comtes de recuperar corriols com vosaltres en dieu. Podeu destinar el mateix temps i esforç a recuperar corriols perduts que fa temps que no hi passa ningú.

Gràcies per la vostra aportacio.

Això que demanes és allò tant típic de qui no fa res (més que recomanar als altres que facin). Que si uns defensen les balenes, perquè no defensen els drets del col·lectiu LGTBI+, que si algú defensa aquests darrers, perquè no defensa els drets dels animals, que si algú defensa els drets dels animals, perquè no defensa els que pateixen la pobresa energètica, etc.

En definitiva, l'absurditat de demanar als ALTRES, arrapapat en un sofà, que facin tal o pasqual.

El que cal fer és fer coses, cadascú les que li generin més interès, en la línia de millorar el món, en línia amb el bé comú.

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.