Cartell acte 30è aniversari La Sitja del Llop
Sala petita de l'Ateneu de Sant Celoni (Carretera Vella, 25 - a 3 minuts de l'estació de RENFE)
Ramat de cabrum al Montseny
Foto: Catalunya Nit (Catalunya Ràdio)

La Sitja del Llop-Revista del Montseny compleix el 30è aniversari de la seva existència

 

La primer setmana de juliol de l’any 1991, sortia de la impremta el número 1 de la publicació que ha estat la veu de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny (CSM) els darrers 30 anys. De mica en mica, la nostra entitat i la seva revista van apropant-se a l’edat madura, però la il·lusió, la força i les ganes de continuar aquest treball col·lectiu no han minvat.

La curiositat pels múltiples temes, problemàtiques i descobertes que segueixen apareixent en relació al Montseny, continuen menant-nos a prosseguir la nostra tasca, i aportant-nos col·laboracions de camps molt diversos.

Cada cop resulta més evident que els problemes ambientals tenen una importància determinant pel futur del nostre país, i això té rellevància especial pel que fa al Montseny. Tot plegat, evidencia que el sector primari, l’agricultura i la ramaderia extensives, hi juguen un paper essencial en la conservació del territori, de la sobirania alimentària, de la biodiversitat i de la prevenció d’incendis forestals. Per aquests motius cal defensar aquestes activitats tradicionals, impedir el malbaratament del sòl conreable, i evitar que els enclavaments agrícoles esdevinguin zones d’activitats especulatives, siguin terciàries, infraestructurals, energètiques o urbanístiques.

D’acord amb l’anterior, hem volgut dedicar aquesta tercera jornada de debat de La Sitja del Llop-Revista del  Montseny,[1] a la qüestió de la ramaderia extensiva al Montseny, convençuts que aquesta activitat primària ha de jugar un paper de primer ordre en l’esdevenidor del Parc Natural del Montseny-Reserva de la Biosfera i que, juntament amb la recuperació de la resta d’activitats agràries al massís, són l’eina que permetrà la supervivència dels espais naturals al nostre país.

 

Si us preocupa el futur del Montseny, sou convidades i convidats a participar en aquest esdeveniment!

 

[1] La primera jornada de La Sitja del Llop-Revista del Montseny se celebra el 30 de maig de 1998 a Sant Celoni, centrada el la temàtica del delicte ambiental. La segona jornada tingué com marc el 25è aniversari d’aquesta publicació, a l'abril de 2016, i el debat estigué orientat a la conservació del territori i la prevenció d’incendis.

 
 
 
Logo 30è

 

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.