A continuació publiquem, íntegrament, la nota de premsa rebuda dels companys d'IAEDEN sobre aquesta nova agressió als espais naturals protegits de Catalunya. Trobareu adjunt, a sota, el manifest editat el passat mes de juny, que signen totes les entitats i organitzacions que s'oposen a aquest projecte. Podeu adherir-vos a la campanya de recollida de signatures contra aquest despropòsit, iniciada a través de Change.org, anant a l'adreça següent: https://www.change.org/SalvemoselCapdeCreus


Nota de premsa: La Generalitat publica el projecte de la BulliFoundation en ple estiu

El passat 14 de juliol el Departament de Territori i Sostenibilitat va publicar al DOGC (núm. 6663) “l'avantprojecte de Llei per la qual es declara d'interès públic el projecte elBulli1846”, acompanyat pel projecte complet i l'estudi d'impacte ambiental. D'aquesta manera, la Generalitat intenta altra vegada aprofitar la parada generalitzada d'estiu per tramitar un projecte polèmic i molt criticat per diversos àmbits de la societat civil.

Els que ens oposem a la ubicació del projecte i al tracte preferent que li atorga el DTS tramitant-lo via llei expressa, ara tenim fins a mitjans de setembre per estudiar els més de seixanta documents exposats i formular les al•legacions pertinents. Val a dir que a la IAEDEN-Salvem l'Empordà fa anys que no ens plantegem fer vacances a l'agost, acostumats a que la Generalitat tramiti els projectes més controvertits a l'estiu suposadament perquè puguin passar més desapercebuts. Una pràctica que cada vegada posa en dubte la voluntat política en la participació ciutadana.

Anunciem, doncs, que estem estudiant atentament l'avantprojecte de Llei i l'estudi d'impacte  ambiental  del  projecte  BulliFoundation,  seguint  la  nostres  premisses inicials que

a) s'ha de canviar la ubicació del projecte per l'alt valor natural i la protecció de Cala Montjoi

b) s'ha de considerar el precedent d'excepcionalitat que representa la llei proposada

c) considerem que la protecció del medi natural és un interès públic de primer ordre. Un cop estudiada tota la documentació, n'informarem a la ciutadania en general i mobilitzarem a les moltes persones que ja ens han fet arribar la seva preocupació respecte al projecte.

Aprofitem  l'avinentesa  per  recordar  que  una  trentena  d'entitats  ecologistes  i  de l'àmbit ambiental ja han signat el “Manifest de les entitats ecologistes sobre el projecte de la BulliFoundation al Cap de Creus”, presentat el passat 2 de juny a Barcelona. Entre les entitats hi consten les més representatives del país i també d'internacionals com Greenpeace. Trobareu aquest manifest i les entitats adherides a la pàgina web de DEPANA: http://scur.cat/2MXEP5.

Empordà, 25 de juliol de 2014
IAEDEN-Salvem l'Empordà

 


 

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.