Benvolguts i benvolgudes,

Us oferim a continuació el comunicat íntegre que la CSM va enviar als mitjans de comunicació el passat dijous dia 28, que ha estat publicat en uns quants mitjans digitals com La Vanguardia, Nació Digital, etc.

La CSM va entendre que era obligat protestar per aquestes maniobres, en considerar-les del tot innecessàries, perjudicials pels espais naturals protegits on es van produir - des de Passavets al turó de l'Home - i, a més,  una acció intimidatòria en els moments històrics que viu el nostre país en l'actualitat.


 

Prou d’agressions (ara militars) al Montseny!!

Assabentats de les maniobres que l’exèrcit espanyol va dur a terme el dimarts passat, al sector del turó de l’Home, la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny (CSM) volem manifestar el nostre rebuig total a aquesta nova agressió al territori.

La CSM, que ha vingut maldant durant molts anys per l’eliminació de la base militar del puig Sesolles, no pot contemplar sense indignació aquesta nova incursió als cims del massís. Per si no n’hem tingut prou, amb més de vint-i-cinc anys d’implantació militar al punt més alt del Montseny, ara venen un cop més, a demostrar-nos qui mana, pocs dies abans de l’11 de setembre.

 
Sense entrar a avaluar totes les connotacions, que aquest tipus de demostracions casernàries comporten en el moment històric actual, la CSM vol denunciar que, un cop més, les zones protegides d’aquesta muntanya no paren de ser agredides, en aquest cas per unes maniobres militars.

Ara, el turó de l’Home, que en els darrers mesos sembla haver-se convertit en el punt clau per obrir la legislació proteccionista a qualsevol maniobra especulativa, torna a ser notícia per aquesta invasió uniformada que, sens dubte, contribueix encara més a la degradació ambiental, d’aquest paratge natural de fragilitat ecològica evident.

Ens preguntem que hi han de dir les autoritats locals (en aquest cas l’Ajuntament de Fogars de Montclús), les autoritats del Parc (llegiu l’Oficina del Parc Natural i les Diputacions de Barcelona i de Girona) i, fins i tot, la mateixa Generalitat, davant d’aquest tipus d’actuacions en una zona d’alt interès natural, ecològic i paisatgístic (ZAINEP) i àdhuc en una zona de reserva natural (ZRN), segons la normativa existent. O és que la normativa del Parc ja permet aquest tipus d’activitats?

Des la CSM rebutgem aquest tipus d’actuacions que, no només són una befa contra les nostres llibertats nacionals, sinó que a més comporten una nova agressió contra un territori prou castigat per la massificació, l’especulació i la manca d’una política proteccionista verament conseqüent amb els postulats que defensa formalment.

          Sant Celoni, 27 d'agost de 2014


Foto: Arran Baix Montseny

Comentaris

No acabo d'entendre perquè la gent s'alarma per això. Diàriament hi ha els mateixos poders fàctics dominant la muntanya: agents de la diputació, agents de policia, terratinents i funcionaris del règim, grups de caçadors, i empresaris oligarques. Tots aquests grups estan relacionats i son part de l'estat. Acas veiem als agents de la diputació com a amics, benefactors, i un cos del poble? Crec que si veiem a aquests soldats amb aquest alarmisme i rebuig, hauríem d'actuar igual amb els altres grups abans descrits.

Benvolgut Pere,

Ens permetràs que aquells que, tot i entenent els matisos d'allò que dius no estem d'acord amb la significació concreta d'aquesta ocupació militar, protestem obertament per aquest fet puntual. Dels altres fets que esmentes, protestem de manera habitual i davant de cadascun dels que considerem rebutjables, tal com ja saps i és prou conegut per tothom. D'acord amb això, creiem que una cosa no està en contradicció amb l'altra.Ben al contrari.

Per la teva banda, si creus que tots els grups que cites en el teu comentari tenen la mateixa categoria "fàctica", et convido a que ho denunciïs adequadament i diària.

Cordialment,

Carles Lumeras

Sí, Carles. Puc entendre que no agradi la presència militar, perfectament.

Agafo el repte de sortir-me'n d'aquesta, ja que he estat algo simplista, ho reconec.
---------------
No soc defensor de l'exèrcit, tal com el coneixem en la modernitat. L'he viscut per força durant un any, en el 90, i vaig aprendre molt sobre la seva història i naturalesa totalitària, antidemocràtica, antipopular, ecocida i depredadora de la natura i la vida humana.I l'actual sistema de dominació i dictadura parlamentària i dels partits, no va fer res per a que no ens segrestessin durant un any.

El que he vist en l'article, és que es barregen coses, com el sentiment que provoca, el moment que viu el "país", la Diada propera, amb unes afirmacions concretes: "son innecessari aquestes maniobres", "una nova agressió al territori", "venen a demostrar-nos qui mana", "es una actuació que és befa contra les nostres llibertats nacionals", "hi ha una nova agressió"...

El meu qüestionament és amigable, i ho serà sempre amb CSM, que consti. I respecto totalment els autors de l'escrit. La llibertat d'expressió és sagrada per mi, i està perfecte el que heu expressat.

Les meves preguntes a continuació serien:

- Quines accions destructives han fet? Hi ha proves? A part de la seva mera presència, el combustible i recursos que necessiten per fer aquestes maniobres, etc.

- Perquè els veiem com a enemics a ells?, i en canvi tot lo de la generalitat i diputació i ajuntaments locals ho situem com a algo més "benigne"? Que jo sàpiga, tot aquí es regeix per la constitució espanyola (que no en soc defensor precisament), per la transacció que va haver de la dictadura franquista a la dictadura parlamentària i dels partits, i l'engany de l'estat de les autonomies. Qui és garant i defensor de l'actual sistema de propietat i gestió de la terra, imposat per la força de les armes i la repressió policial i carcellera, és còmplice i partícip de les tiranies del passat i les presents. Ens impedeixen viure en harmonia amb la natura, des de les institucions estatals (generalitat i diputació incloses). Ens imposen impostos i pagaments per a tot (esclavisme). Ens han esborrat la memòria dels béns comunals i les comunitats assembleàries i autogestionàries. Ens volen mantenir dividits i enfrontats, amb el terrible i sectari sistema de partits polítics, que enfronten i divideixen al poble. I tot això ho fan des del nostre poblet i barri, gent catalana. Son capaços de permetre la venda d'una embotelladora d'aigua a una empresa francesa, i de tantes altres bestieses. Sí, la gene i la dipu, com sabem tots, son col·laboradors del règim de la constitució espanyola, fidelíssims, mal els hi pesi reconèixer-ho, i es venen al millor postor, vingui de la màfia que vingui. Lo popular i comunitari ha quasi desaparegut, i fan tot el possible perquè no ressorgeixi.

- Com és que no criminalitzem per exemple la gran tallada d'arbres que ha hagut fa uns mesos prop dels Terrers (amb arbres monumentals, roures i fajos), a mans d'una banda armada amb motoserres, on hi ha un fet evident d'intervenció ecocida, violenta i especuladora? i sí que ens alarmem perquè una altre banda armada vagi a fer entrenaments a la muntanya, tot i no haver prova alguna de ecocidi o agressió clara?

- I de les bandes armades que ens trobem a vegades en rotondes o carreteres, amb una senyera a l'uniforme, i armats fins les dents, aturant cotxes i intimidant al personal... Sí, aquells que també van a les manifestacions disfressats de "activistes", i creen aldarulls i inicien les agressions (que els hem vist i ho sabem). I aquells que han volat els ulls d'uns quants manifestants innocents, i aquells que apalegen brutalment a manifestants pacífics. Sempre amb absoluta impunitat i la protecció dels garants del règim al cuartel de la ciutadella, aquells que es creuen "representants" del poble.
Es que els considerem "populars" o "democràtics"? Per portar la senyera a l'uniforme son millors o més bons?
Evidentment que fan la seva funció, i alguna cosa de positiva tenen, i valors humans, i accions concretes de qualitat, necessàries i efectives.
El que no entenc és aquesta difusa diferenciació sobre lo català i lo espanyol, quant tot es regeix, agradi o no, per la const. esp., i estan totalment interconnectats els cossos i poders.

- Dels grups de caçadors? Una altre qüestió que sovint oblidem. Son gent que van amb armes pel bosc, i sostingut pel règim igualment. No és algo democràtic, perquè senzillament no vivim en democràcia. Han preguntat al poble ells?, han consultat sobre la ètica i comportament que el poble vol en ells? No. Heus aquí a un altre grup de poder, que al règim li va molt bé.

---------

Podria seguir fent preguntes. No aspiro a que siguin respostes aquí, ja que no vull fer perdre temps a ningú. Sí m'agradarà conversar sobre aquests temes en algun altre moment, i in situ, tot i sabent que és de poca importància, comparant-ho amb les diferents intervencions totalitàries que patim, en la natura i els pobles i ciutats.

He fet molta difusió de materials interessants per a un món millor, en els meus blocs, des de fa temps: equipo mizar, i catalunya bol. Son de caire denúncia i informatius-formatius. Fem el que podem per compartir informació en aquesta xarxa d'internet, ja que en el sistema actual està tot "atado y bien atado", i poca cosa podem fer per aturar les forces dels estats moderns, totalitaris. I és en el dia a dia, i fets concrets, on miro de ser coherent i actuar amb actitud regeneradora, positiva i revolucionària.
Seguirem fent-ho en la mesura que podem, i estem units en les forces del bé i la vida.

Potser soc a vegades massa qüestionador, i pot semblar que em posiciono com a enemic. En absolut que és el cas. No em malinterpreteu, amics, que jo també faig el que puc per a millorar aquest món i humanitat.

El meu reconeixement màxim a la vostra activitat i trajectòria demostrada en fets durant anys, en defensa de la natura i la vida.

Salutació cordial i fins aviat.

Pere Ardèvol

El Pere es un fatxa Cataliba. Permet els llaços de plàstic al parc però no que cuatre militronchos donguin una volta. Un pobre home sense ofici ni benefici que ara es fa l heroi al Montseny quan no te arrel ni casa allí. Estem preparant un dosiier perquè tothom sàpiga qui es aquest satrapa desarrelat

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.