Salvem els forns moruns de Breda

Arran de l'enderroc d'un forn antic de coure terrissa el 27 d'abril de 2009 a Breda, una agrupació de veïns vam engegar una campanya que va arribar a la Generalitat, en què demanàvem la protecció dels darrers forns.

La Comissió de Patrimoni de Girona de la Generalitat de Catalunya va decidir emetre un informe favorable a la protecció, l'octubre de 2009.

Uns mesos després, l'ajuntament de Breda encara no ha decidit si conservarà els forns, malgrat ser algunes de les construccions més antigues i singulars en perill d’extinció arreu del mediterrani.

Si és la primera vegada que sentiu a parlar dels forns moruns de Breda, us convidem a clicar en el següent enllaç per veure quina és la problemàtica i de quina manera estem treballant pel patrimoni terrissaire de Breda:

www.avui.cat/cat/notices/2010/02/breda_brega_pels_forns_88422.php

Ara és imprescindible que l’Ajuntament i el Consell Comarcal es vegin forçats a implicar-se políticament; si no és així, els forns continuen en perill.


Necessitem el vostre suport per fer pressió a l'ajuntament de Breda i al consell comarcal de La Selva perquè s'impliquin en la preservació d'aquest patrimoni. Ens ajudareu signant el document adjunt i enviant-lo a les tres adreces següents:

salvemfornsbreda@gmail.com
breda@ddgi.cat
presidencia@selva.cat

Els prats de dall a la vall de Breda

Us adjuntem l'article de l'Àlex March i raurell, publicat al número 31 de la Sitja del Llop sobre un hàbitat cada cop més escàs al nostre pais, els prats de dall. L'article, d'orientació científica, centra el seu estudi en els darrers prats de dall que es conserven (alguns malmesos a dia d'avui, tal és la seva fragilitat) a la Vall de Breda.