Així és com era

La lluita sempre compensa. La bassa de Llinars no serà anorreada!

 

Després de força dies d’acampada s’ha aturat definitivament l’abocament de terres i runes a la bassa del pla de Can Tàpies.

La pressió exercida per un bon número de veïnes de Llinars, Vilalba i Sant Antoni, ha aconseguit que els seus Ajuntaments i el Departament d’Acció Climàtica es decantessin per la preservació d’aquest espai humit.

Aquesta tarda s’ha fet pública una comunicació de la Direcció General de Qualitat Ambiental, segons la qual es commina al promotor d’aquests treballs a aturar de manera immediata l’aportació de terres «per tal de preservar la protecció de la flora i la fauna protegida»(vegeu el contingut  del document que reproduïm adjunt). Complementàriament, es requereix al mateix promotor que presenti una memòria de restauració que adapti el contingut del programa de restauració «a la situació actual de l’activitat extractiva i que defineixi les mesures de protecció per a la bassa generada.»

Ara resta per veure si la denúncia presentada pel promotor, contra el representant més destacat de Salvem la Bassa, és retirada o no. La gent que ha engegat aquesta lluita per la preservació d’aquest espai natural estem alerta per a defensar l’Edu quan i com calgui.

Endavant la lluita per a preservar els espais naturals del nostre Vallès!


logo 30è

 

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.