Retaule de tardor
Pça. de l'Esglèsia

Les companyes de Salvem Corró d'Amunt ens envien aquest programa d'actes que reproduïm a continuació

 

Us volem convidar al Retaule de Tardor que tindrà lloc el proper diumenge 9 d’octubre.

En aquesta ocasió, farem una ruta per Corró d’Amunt, desprès una taula rodona sobre el Pla Territorial Sectorial Agrari Específic del Vallès, un dinar popular i un sobretaula amb les bombolles del veí Pep Bou.

Programa actes:

Passeig de natura: el mosaïc agroforestal de Corró d'Amunt amb Natàlia Sant Funk, biòloga
10h Plaça Església

Taula rodona:
L'espai que volem
Diàleg obert amb Repensem Samalús, Centre Cultural de Marata i Salvem Corró d'Amunt amb els impulsors del PTSAEV (Adenc, Agrària del Vallès i Unió de Pagesos)
12h Antigues escoles

Dinar popular: cal reserva prèvia al telèfon 680 45 05 41 (trucar a partir de les 17h o whatsap)

Preu 12 €

Sobretaula amb les bombolles del Pep Bou


La Vall del Carbonell és un dels darrers conjunts paisatgístics del patrimoni agroforestal de la plana del Vallès. Samalús, Corró d’Amunt i Marata, els tres pobles de la vall, són una excepcionalitat paisatgística que fins ara ha quedat al marge de la voracitat constructiva que ha desfigurat bona part de l’entorn comarcal. La seva singularitat en reclama la preservació.

Des d'ADENC, conjuntament amb l’Agrària del Vallès, Unió de Pagesos i altres entitats com Salvem Corró d’Amunt, s’està treballant en un Pla Territorial Sectorial Agrari Específic del Vallès (PTSAEV). En aquest pla es preveu que cal delimitar els àmbits de conreu i oblidar els històrics creixements urbanístics que des dels anys 80 estan previstos. Aquest nou Pla hauria de garantir la base territorial dels espais naturals d’ús agrari i facilitar la viabilitat de les explotacions agràries amb l’objectiu de garantir el dret a la sobirania alimentària de proximitat i saludable.

La proposta del Pla és una oportunitat per ordenar el Vallès sense dependre de la tradicional priorització de la urbanització.

La defensa de Salvem Corró d’Amunt és paradigma de la resistència d’un entorn singular, herència dels nostres avantpassats, que nosaltres custodiem i que ha de ser el futur dels que vindran.


logo 30è

 

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.