Taula rodona al Festcarrer 2022

En el context actual d'hiperfreqüentació que pateix el Parc Natural del Montseny és un despropòsit que l'ajuntament d'un municipi limítrof amb aquest, com és el de Santa Maria de Palautordera, dediqui 65.000 euros de fons públics a dinamitzar la indústria turística del poble.
A la Taula Rodona dedicada a Habitatge i Territori, organitzada en el marc del FESTCARRER d'enguany, la representant de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny, les representants de la PAHC Baix Montseny i la Montserrat Vinyets, advocada i política implicada en la lluita ecologista, i actualment diputada per la CUP-Guanyem al Parlament de Catalunya, van compartir el crit d'alarma per les conseqüències que patiran el massís i la comarca del Baix Montseny en augmentar desmesuradament la ja sempiterna massificació del Parc Natural i els seus voltants.
A l'erosió i la pèrdua faunística que ja patim a hores d'ara pel pas de tota mena de vehicles, i amb una guarderia saturada pel volum de feina, s'afegeix l'especulació immobiliària i la pèrdua del treball dignificat per uns salaris suficients i per l'estabilitat. La Diputació ha de fer front al problema de la hipermassificació del massís. El turisme no ha estat ni serà mai la resposta que solucioni les dificultats dels seus habitants. El municipi ha de protegir els seus habitants actuals, no buscar-ne de nous. Cerquem la resposta a les nostres dificultats amb una aposta ferma pel sector primari i per la sobirania alimentària.

 

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.