Xais morts a la jaça del Bellit
CSM

Tagamanent: un gos descontrolat provoca la mort d’una desena d’ovelles

 

El passat dilluns, dia 7 de febrer, un ramat de xais que s’aixoplugava a la jaça del Bellit va ser assetjat pel gos d’un caçador. Aquesta intromissió dins la cleda, i l’atac de pànic consegüent de les ovelles, ha comportat la mort d’una desena d’animals d’aquest ramat, que han occit esclafats per l’avalot.

No és el primer cop que incidents d’aquestes característiques passen al nostre país, però potser és un dels primers succeïts al Montseny en els darrers anys. I això està passant quan, amb penes i esforços, els joves pastors intenten recuperar l’activitat ramadera al massís procurant trobar un camí de sortida. I ho fan, malgrat tots els entrebancs que hi troben per part de l’Administració per mantenir la ramaderia extensiva, l’única manera d’aconseguir un futur equilibrat pel sector i pel medi natural.

Mentre això passa, cap a on miren les autoritats agràries i la direcció del Parc Natural del Montseny? Molt ens temem que cap a un altre lloc. L’obligació de dur els animals domèstics lligats, en zones on hi ha ramats pasturant, és prou coneguda i publicitada per a visitants i usuaris en general. Però, qui en controla el seu compliment?

Ja va sent hora que l’Oficina Tècnica del Parc Natural del Montseny i la Diputació de Barcelona, posin en pràctica el seu suport real a les activitats primàries, que són clarament compatibles amb el medi, en comptes de fer declaracions als mitjans que després són incapaços de complir. Les instal·lacions propietat de la Diputació de Barcelona que hi han en aquesta zona, s'haurien de posar a disposició de les explotacions ramaderes familiars que treballen en aquesta àrea del Montseny.

Saludem els joves pastors i ramaders del Montseny i reclamem l’ajut institucional per a les seves activitats essencials, ja.

Logo 30è

 

 

Comentaris

Gent que intenta evitar que es gudeixi de un esport com el BTT on en els paisos mes desenvolupats no esta prohibit sino regulat i amb oprtunitats perque tots gaudeixin de la muntanya.

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.