Les Agudes des del pantà de Santa Fe
Quim Reberté
Logo ILP

És l'hora de passar comptes

Benvolgudes i benvolguts fedataris,

En primer lloc volem donar les gràcies a totes aquelles que heu contribuït amb el vostre temps i un esforç innegable, dut a terme en les pitjors condicions esperables, a la recollida de signatures físiques per la ILP-Montseny.

Us hem de comunicar però, que, un cop acabat el recompte de les signatures recollides, el nombre final de signatures vàlides recollides ha estat de 38.860. Resulta evident que aquesta xifra no ens permet la discussió del text de la proposició de llei al Ple del Parlament.

Ens dol pensar que l’esforç extraordinari que s’ha fet en una bona pila de casos, no ha aconseguit la fita que preteníem. Per una altra banda, creiem que tot aquest treball ha servit per a conscienciar milers de persones en relació a la situació del Parc Natural del Montseny.

D’altra banda, des de la Comissió Promotora de la ILP-Montseny manifestem la nostra protesta pel fet que la Mesa del Parlament de Catalunya denegués una darrera pròrroga per la recollida de signatures, sense atendre les circumstàncies totalment anòmales que han envoltat aquest procediment des del seu inici, quan es va decretar el confinament amb motiu de la Covid-19, així com totes les restriccions posteriors que han impedit el normal desenvolupament de la campanya d'informació i recollida. Mai abans s'havia dut a terme un procediment de consulta popular directa, en una situació de restricció perllongada de les relacions socials, com a estat el cas de la ILP-Montseny.

La Comissió Promotora deplora el fet que el Parlament de Catalunya no hagi desenvolupat, en els darrers set anys, el mandat d'organitzar la recollida electrònica de signatures, d'acord amb la Llei 7/2014, del 25 de juny (de modificació de la Llei 1/2006, del 16 de febrer, de la Iniciativa Legislativa Popular), derivant aquesta obligació a les entitats promotores de les ILP.

Considerem que el greuge és encara més flagrant, si es té en compte que la Comissió Promotora de la ILP-Montseny va accedir a desenvolupar, pels seus propis mitjans, el sistema informàtic necessari per a dur a terme la recollida electrònica de signatures i sol·licità una pròrroga necessària per tal de superar els tràmits burocràtics que incorporava aquesta tasca. Pròrroga que, com ja hem assenyalat, ens ha estat denegada.

Finalment, la Comissió Promotora anunciem que el proper dijous dia 11 a les 11:30h, presentarem una denuncia administrativa per la ineficàcia operativa del Parlament, exigint responsabilitats pels prejudicis ocasionats en el desenvolupament d’aquesta campanya, i ens reservem el dret d'actuar legalment en el futur contra una actuació que considerem vulnera el dret a la participació política ciutadana. Podeu acompanyar-nos a la porta del Parlament.

Seguirem informant-vos!


Logo 30è

 

 

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.