Moviment de terres continuat (11 d'agost)
Fotografies: CSM

Santa FE_11-08-21_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dimecres 11 d’agost

Constatem que les obres han continuat fins el mateix moment de la visita efectuada aquest matí, en presència d’un inspector de l’ACA que ha reconegut la inexistència d’avís previ o de projecte, tot i que l’encarregat de l’obra ha al·ludit a un antic pla de gestió o manteniment de la presa de dubtosa vigència.

De la mateixa manera, l’alcalde de Fogars de Montclús ha estat taxatiu pel que fa a la inexistència de permís d’obres, tràmit que no ha estat sol·licitat a aquest Ajuntament. Segons la mateixa font, s’obrirà un expedient administratiu per aquests fets.

Fins ara desconeixem si hi ha hagut intervenció de l’URMA, ni si aquesta unitat de protecció del medi ambient, ha aixecat acta dels treballs duts a terme per iniciativa de l’empresa propietària de la presa de Santa Fe (Polígon Industrial de Can Sedó, SL).

Recordem a les nostres lectores i lectors que PICS SL (antigament PICS SA), és l’empresa que disposa del dubtós honor de ser la promotora del procediment contenciós-administratiu que va aconseguir l’anul·lació del Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del Parc del Montseny de 2008, gràcies a la sentència definitiva del Tribunal Suprem del desembre de 2016, provocant la situació d’indefensió jurídica que ens ha dut a presentar la proposició de llei recollida per la ILP-Montseny.

El resultat d’aquesta indefensió, pel que fa a les mesures concretes de protecció, està permetent actuacions inopinades com la que denunciem avui. Ja veieu per a què serveix el Decret 127/2021, d’1 de juny, de Parc Natural, que va aprovar el Govern. Hem d’aturar les agressions a aquest espai suposadament protegit. Si l'Administració no hi intervé ho haurem de fer nosaltres, un cop més.

El Montseny no té preu. Defensem-lo!

Logo 30è

Santa Fe_11-08-21_3

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.