Emergència climàtica
Atocha-Nuevos ministerios, Madrid

Les companyes i els companys d'Ecologistes en Acció, ens convoquen a aquesta manifestació de caire global per a protestar davant dels mandataris mundials. Vegeu el comunicat dessota.


Viatge reivindicatiu en tren convencional des de Barcelona per a anar a la manifestació de la COP25 a Madrid

 
Barcelona, 4 de desembre de 2019

El proper divendres 6 de desembre 100 voluntaris pel clima, coordinats per Ecologistes en Acció, prendran un tren regional que els portarà, en un viatge de 9 hores per les vies convencionals de RENFE, fins a Madrid on assistiran a la manifestació central amb motiu de la Cimera del Clima, la COP25. Durant el recorregut, denunciaran diferents impactes ambientals produïts per infraestructures nocives com la Central Nuclear d’Ascó, per on passa el tren.


L'elecció d'aquest tren no és casual i s'ha fet per a reivindicar un transport de baixes emissions i que cohesiona les comarques rurals, més enllà del malbaratament econòmic i ecològic de l'Alta Velocitat. Cal recordar que aquest tren regional és el darrer que queda entre Barcelona i Madrid que no és AVE, atès que les polítiques elitistes i irresponsables en matèria de transport dels diferents governs espanyols els ha anat eliminant progressivament.

Durant el viatge també es denunciaran les diferents agressions que pateix el territori pel qual transcorre el tren: la desmesurada urbanització litoral; la construcció de megainfraestructures de transport (siguin autovies, AVE, aeroports o ports); les centrals tèrmiques de carbó i de gas; les centrals nuclears que amenacen la nostra seguretat i ens deixen uns residus letals; l'agroindústria dependent del petroli; la gestió insostenible dels residus; la ramaderia intensiva, etcètera.

Així mateix, els activistes també denuncien la criminalització infame a què alguns mitjans de comunicació estan sotmetent a Greta Thumberg, atacant i qüestionant cada passa que fa, com si fos ella la responsable de la situació dramàtica del planeta i no pas els grans poders econòmic i polítics mundials. “És vergonyant el paper de submissió a la indústria i els lobbies del petroli o les elèctriques que juguen determinats mitjans, que ataquen a una nena de 16 anys amb tota mena d'arguments espuris”, han declarat els portaveus ecologistes.

Els lemes que presidiran el viatge són "Contra la crisi ecològica", "Per la justícia social i ambiental"  i "Canviem el sistema, no el clima".

El tren sortirà a les 8.43 am des de la Estació de França - Barcelona. Minuts abans, els voluntaris faran una declaració abans d'agafar el tren. Al llarg del recorregut, a Tarragona, Reus i Saragossa, se'ls uniran altres companys i companyes que van a la manifestació.

L'arribada a Madrid es preveu a les 6.00pm, just per a participar de la gran Marxa pel Clima #COPForFuture i continuar les reivindicacions al costat de  milers de persones pels carrers de la capital de l'Estat.

PARTICIPEN:
Ecologistes en Acció, l’Observatori del Deute en la Globalització, Entrepobles, Fridays For Future Barcelona, Rebel·lió o Extinció, Greenpeace, Families for Future Barcelona, Aigua és vida, Enginyeria Sense Fronteres, Climacció y Chile Despertó BCN
 

Esperem que aquesta acció en favor del clima sigui un èxit total!

Logo

 

 

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.