Trobada final a la Rectoria Vella de Sant Celoni

1 de juny. Els resultats del treball!

La sortida per netejar la riera de Pertegàs, celebrada en el marc de la Setmana de la Natura 2019, va reunir una seixantena llarga de participants, dividits en tres grups separats, entre els quals es podien comptar membres dels agrupaments escoltes i guies (AEiG) l’Erol de Sant Celoni i Sant Esteve de Granollers, acompanyats per sòcies i socis de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny (CSM).

L’activitat va donar com a resultat la recollida aproximada de 120kg de residus, de tipus divers, amb predomini dels de tipus plàstic i metàl·lic, però també amb força presència de papers i cartrons i alguns residus de gran format com extintors, cadires, carrets de supermercat, bidons o planxes d’acer, a banda de bona quantitat de productes de rebuig diversos.

La major part d’aquest residus es trobaven a les dues ribes de la riera, però una certa quantitat van ser extrets de la mateixa llera. En punts determinats es va comprovar l’existència d’abocaments que havien estat coberts posteriorment amb sorra i graves. En algun altre punt del recorregut, entre l’inici a la Rectoria Vella i el final a sota del viaducte del tren d’alta velocitat, es van localitzar residus de construcció més o menys dispersos, que, per manca de transport adient es van ubicar en un sac de transport de runa, per ser traslladats posteriorment pels serveis municipals.

La participació, especialment activa, de les noies guies i els escoltes dels agrupaments citats, va ser decisiva en la recollida ràpida i efectiva de tots quests residus, en un període d’entre dues i tres hores en total.

No és el primer cop que la CSM treballa conjuntament amb el jovent organitzat a l’AEiG Sant Esteve i amb l’Erol, però, després d’aquesta diada, les ganes de seguir fent feina plegats han quedat paleses per totes bandes.

Esperem poder fer-ho aviat en noves comeses ambientals!

 

SN_2019_2
Un dels grups aigües amunt del Pertegàs, reunint els seus tresors

SN_2019_3
El grup de la gent més arriscada fent recompte
SN_2019_4
A punt d'iniciar la marxa els grups escolten les instruccions de servei
SN_2019_5
El grup d'aigües avall mostra els resultats de la seva tasca
SN_2019_6
L'esforç ha pagat la pena!

 

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.