Assemblea 1 de març
Escola de Música de Sant Celoni (C/Sant Josep, 18)

Amigues i amics,

Com recordareu, atesa la nefasta gestió dels serveis jurídics de la Diputació i de la Generalitat, ja fa dos anys que va ser anul·lat el Pla Especial de protecció del Montseny, gràcies a una sentència del Tribunal Suprem. En el decurs d’aquest temps la situació ha anat empitjorant, com a conseqüència de la manca d’una reglamentació clara de protecció (de fet s’està aplicant la de 1977). Ja durant l'any 2018, la CSM vam haver de respondre a divuit expedients de projectes diversos, la majoria de caire urbanístic o d’infraestructures. Enguany ja n'han aparegut tres nous en un mes i mig.

Malgrat el temps passat, però, les autoritats ambientals del nostre país no han fet el més mínim moviment per recuperar el Pla Especial.

Davant la seva inoperància, la CSM creiem que cal impulsar la presentació d'una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que sigui discutida i aprovada al Parlament de Catalunya, prenent la forma d'una llei que protegeixi el Montseny.  

En aquest sentit us  informem que, el proper dia 26 de febrer, durem a terme una roda de premsa a Santa Margarida (Sant Esteve de Palautordera) [a la cruïlla de la carretera dels Refugis amb la BV-5301], a les 12:00h del migdia. En ella presentarem el Memoràndum Montseny 2019, i farem pública la nostra intenció d'exigir la promulgació d'una moratòria general de llicències, per a nous projectes al Montseny, mentre no hagi estat aprovada la ILP esmentada.

Agrairem la presència de sòcies, socis i simpatitzants de la CSM en aquest acte, al qual hi esteu convidades.

Lloc de la roda de premsa
Lloc de trobada per la roda de premsa

Finalment, que no menys important, us emplacem a l’Assemblea oberta que tindrà lloc el divendres 1 de març a les 19:00h, a l’Escola de Música de Sant Celoni (C/ Sant Josep, 18), on exposarem les perspectives per engegar la campanya i la planificació corresponent i prendrem les decisions oportunes.

Que el fred no us encongeixi. Us hi esperem!

Logo 30è aniversari

 


Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.