Agenda

La biodiversitat com aliada del sector primari

Gualba, Sala audiovisual de Can Figueres

II Cimera Social per la Sequera

Amposta, Lo Sindicat (Ajuntament), Avinguda de la Ràpita, 43)

La Sitja del Llop

La Sitja del Llop-Revista del Montseny és la publicació regular que edita la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny (CSM).

Portada Sitja del llop, núm. 28Nascuda ara fa vint-i-dos anys, aquesta publicació és defineix en paraules del Dr. Pladevall: «No és cap obra exclusivista ni elitista, ben al contrari, el tarannà dels seus responsables és el de defugir tota mena de lligams a interessos polítics, partidistes o econòmics i intentar fer una publicació lliure, objectiva i sobretot pràctica» (vegeu La Sitja del Llop-Revista del Montseny, número 1, juliol de 1991).

Coherentment amb l'anterior, La Sitja del Llop - Revista del Montseny, és una publicació de caire cultural (literari, etnològic, periodístic, científic i naturalístic), la temàtica de la qual se centra, principalment, en aspectes relatius a la vida d'aquesta muntanya i a l’àmbit dels Parcs Naturals del Montseny i del Montnegre. Tanmateix, alhora que pretén divulgar els seus valors naturals i socials,  tracta també de qüestions d’interès mediambiental general, sense oblidar els treballs de denúncia contra les agresions al medi natural que s'esdevenen al nostre pais.

La nostra publicació a permès la difusió d’un seguit d’articles científics sobre la situació de la flora i la fauna (vegeu-ne p. e. «El tritó del Montseny, descobriment d’una raresa amagada» La Sitja del llop-Revista del Montseny, núm. 29, abril de 2009, un dels temes més difosos pels mitjans de comunicació en l'actualitat), en referència a la riquesa natural del massís montsenyenc.

Confegida en base als recursos propis i el treball voluntari i gratuït aportat pels seus socis i sòcies, a més de diferents col•laboracions científiques i culturals desinteressades, de l’àmbit acadèmic, La Sitja del Llop-Revista del Montseny  és una publicació que s’ha mantingut econòmicament independent al llarg de la seva història i, per tant, aliena a qualsevol pressió externa que pugui mediatitzar el seu esperit crític. Això li ha permès incloure a les seves pàgines col•laboracions d’autors ben diversos, intentant mantenir sempre un alt nivell de qualitat, tant pel que fa als continguts, com en relació a la seva edició.

Tot i que la seva periodicitat no és absolutament regular, és habitual la publicació d’un a tres números anuals, que poden oscil•lar entre les vint i les trenta-sis pàgines. A més del seu repartiment als socis de la CSM, la revista es distribueix  en més d’una vintena de poblacions escampades entre les comarques gironines i barcelonines, a través de la gestió directa dels seus editors.

La seva distribució abasta, a més, un seguit de biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, així com CEIP's, institucions i entitats diverses i les biblioteques de la Universitat Autònoma i de la Universitat de Barcelona.

Si no sou socis i voleu subscriure-us, o bé voleu aconseguir algun número antic, publicar un article, esmenar una errada, etc. envieu-nos un missatge al correu-e.

Trobareu la revista en les principals llibreries i quioscos de la contrada.