Operació alliberament!
Benvolguts i benvolgudes,
Finalment, desprès de quasi tres mesos de viure en un entorn artificial, creat per al seu manteniment en condicions òptimes, el dimarts passat eren alliberats els individus de cranc autòcton (Autropotamobius pallipes), sostrets anteriorment del seu hàbitat natural per salvar-los de les condicions ambientals adverses d’aquest estiu.
A les darreres hores de la tarda del dimarts passat, eren retornats al seu entorn habitual la major part dels exemplars, que s’han conservat en les millors condicions possibles pel que fa a la qualitat i la temperatura de l’aigua i el condicionament naturalitzat en que han estat hostatjats.
Des d’ací, donem les gràcies als serveis i al biòleg del Parc del Montseny així com als tècnics d’Ecotons, per la seva intervenció decisiva, que ha estat prèvia a l’alliberament. Agraïm també la seva feina als Agents Rurals, a més dels i les voluntàries i membres de la CSM, que hi han participat en aquesta nova operació, que ha culminat la que es va iniciar a les primeries del mes de juliol amb un nou èxit.(1)
Desprès d’aquestes primeres pluges, que han permès l’operació, esperem que la meteorologia permeti anar recuperant el nivell habitual de les rieres i s’acabi aquest període de sequera que ens ha estat assetjant durant tot l’estiu.

Gràcies a totes i tots pel vostre interès i la vostra dedicació!

NOTA: (1) Podreu trobar una informació més exhaustiva de l’operació de salvament al proper número de La Sitja del Llop (el núm. 41), que veurà la llum el proper mes d’octubre.

Vegeu algunes fotos de l'actuació

Moment de la captura a la piscina artificial on han estat hostatjats els crancs
 

Un cop a la riera les galledes de transport són atemperades abans del lliurament
 

Els primers crancs comencen a incorporarse a la riera
 

Una segona tanda d'incorporacions
Fotografies: CSM

 

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.