Aquesta és la feina que fan alguns que s'amaguen darrera de perfils falsos a internet
CSM

La Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny denúncia!

 

A finals de l’any passat, la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny (CSM) iniciàvem el projecte de restauració d’uns corriols que s’han anat formant per l’erosió deguda al pas de motos de trial, però també pel pas d’un bon nombre de BTT’s a través d’indrets que, cal remarcar-ho, són en zona protegida del Parc Natural del Montseny. Val a dir que la pèrdua de sòls provocada per aquesta erosió, comporta un seguit d’impactes ambientals severs.

Aquest projecte, suggerit des del mateix Parc Natural del Montseny, comptava amb el vist i plau dels propietaris afectats per aquests corriols, amb l’autorització de la Gerència de Serveis de Parcs Naturals i l’Oficina Tècnica de Parcs Naturals i amb el coneixement dels ajuntaments de la zona.

Des de l’1 de desembre de 2021, un grup de persones voluntàries han vingut desenvolupant les tasques, a través de les tècniques aportades per una empresa de restauració d’espais naturals, altament reconeguda, i d’acord amb el projecte supervisat pel Parc Natural, a banda d’instal·lar els senyals informatius facilitats per les autoritats del Parc.

Ara bé, aquestes plaques informatives han estat arrabassades dels seus emplaçaments, esmicolades i escampades pel bosc de manera sistemàtica. Al seu torn, els triangles d’advertiment, fets amb materials aprofitats de l’entorn natural, també han estat arrencats del terra i desmuntats.

La follia dels que es dediquen a aquesta destrucció ha arribat tant lluny, que els senyals de trànsit ubicats per la brigada de la DIBA en alguns punts, han estat extrets de la seva base i llençats al mig del bosc (vegeu les fotos).

Però ara el tema ha anat massa lluny. No prou contents amb aquesta destrucció, aquests individus, que s’amaguen darrera d’identitats falses, han posat en marxa una campanya de difamació i calumnia contra la nostra entitat. Per fer-ho, no han dubtat en crear la seva pròpia realitat fake, desmuntant i manipulat un dels triangles d’advertiment i intentant que aparegui com un giny disposat per fer mal. I encara més greu: han publicat fotos d’aquesta manipulació a Fb, juntament amb una altra on es veu una corda lligada entre dos arbres, atribuint-nos a la CSM aquests fets amb una clara intencionalitat dolosa.

Vagi per davant que la tasca de la CSM i els grups de voluntariat que ens dediquem a les tasques descrites més amunt, no ens hem apartat mai ni un mil·límetre d’allò que estava previst en el projecte inicial. La nostra tasca consisteix en treballar per la recuperació del sòl d’aquests espais, teòricament protegits, coadjuvant a mantenir la natura en el millor estat possible. No passa per fer de vigilants del territori, ni establir cap mena de prohibicions. Aquesta tasca correspon a les autoritats del Parc Natural que, en tot cas, han d’aplicar la normativa existent a cada tema concret i, sempre, explicant públicament quins són els límits en relació a l’ús públic del Parc Natural.

El treball voluntari i no retribuït que la CSM du a terme és per dignificar la terra d’aquest massís, que guarda tanta riquesa natural i que aporta elements fonamentals per la vida humana. La nostra tasca contribueix a salvaguardar la biodiversitat, però també a preservar la qualitat de vida de les persones que hi viuen en ell. No creiem que hi hagi un millor propòsit i, per això mateix, no figura entre els nostres conceptes fer mal a ningú.

En els quasi 35 anys d’existència de la CSM, com entitat reconeguda, ja hem vist altres intents de perjudicar la nostra presència, incòmoda per alguns, però celebrada per molts altres. Ara creiem arribat el moment de dir prou.

Avisem públicament que no permetrem la continuació d’aquesta campanya de difamació. Comencem a posar en marxa els mecanismes legals necessaris per dur als tribunals la persona o persones que s’amaguen dessota de perfils falsos a internet i que pretenen desacreditar la nostra associació.

Esperem que les Administracions facin també la seva feina.

Nosaltres seguirem endavant!

 

Sant Celoni, 5 de març de 2022

Podeu veure, adjuntes, fotos dels treballs que fem i dels actes de vandalisme que suporta la nostra tasca.


Logo 30è

Comentaris

Jo vaig contactar amb vosaltres fa unes setmanes per advertir-vos que estava corrent aquesta notícia i que volia pensar que era un fake i no una realitat el fet que estiguessiu posant trampes per a esportistes... La meva voluntat era només fer-vos una advertència del que (en 3a persona) veig. I és que s'està creant un conflicte entre 2 col.lectius que podrien perfectament anar agafats de la ma en comptes de tirar-se pedres els uns als altres.

La voluntat del meu 1r missatge era intentar fer-vos entendre que uns missatges per part vostra amb contingut amistós i que mostressin la voluntat d'acostar els 2 col.lectius per tal de mirar de trobar concensos i punts en comú i poder tirar endavant un projecte de normatives que pugués satisfer a tothom, podia ser una bona opció per refredar el conflicte i fer creixer una cosa constructiva d'un fet que per ara no és més que destructiu (per ambdues parts).

Llegint aquesta publicació, veig que en cap cas s'ha entès el meu missatge o en qulasevol cas interpreto que no hi ha cap voluntat per aprt d'aquesta entitat de parlar del conflicte amb un to amistós i amb voluntat d'escoltar totes les opinions.

Amb perdons, però denota que qui pren les decisions de crear aquest contingut només es mira el seu melic i només escolta el que li interessa.

Actituds d'aquestes crec que no fan cap bé a la imatge de cap col.lectiu i entitat...

En fi... Ja us ho fareu... Total, ja veig el que us importa la opinió de gent comprensiva i temperada... Millor anar al grà i generar conflicte... Si senyor! A jugar a detectius va, que prlant la gent s'enten però mola més jugar a trobar el dolent! (Emoticona de un fotent-se el palmell de la ma a la cara...)

De res!

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.