La importància dels espais agraris en la transició energètica - assemblea d'entitats Per una plana viva!

Assemblea del 29 de gener de 2022
Plana Viva

Reproduïm el contingut íntegre del comunicat que les companyes de Per una Plana Viva ens han remés avui

La importància dels espais agraris en la transició energètica - assemblea d'entitats Per una plana viva!
 
...Gran part de les solucions als reptes d’aquest segle XXI les tenim a prop, sota els nostres peus. Arran de Terra! La defensa dels espais agroforestals a tot Osona, però sobretot a la Plana de Vic, on les pressions són més agudes, poden ser la clau...


Èxit de convocatòria a la trobada de la plataforma “Per una Plana Viva!” el passat divendres 29 de gener a Sant Julià de Vilatorta. L’acte, havia de servir per debatre el full de ruta de la plataforma i va comptar amb la presencia d’una cinquantena de persones, i representants d’una vintena d’entitats de la comarca.

En una primera part, es va contextualitzar la importància dels espais agraris, que ja estan aprofitant l’energia solar per produir aliments, i la oportunitat que representa la Llei d’Espais Agraris del 2019 (David Vivet); es va assenyalar la perillositat que la transició energètica estigui liderada pels oligopolis de sempre (Sergi Saladié); i es va explicar el cas pràctic de la creació de la cooperativa “Set Fonts Energia” a Sant Julià de Vilatorta (Gemma Arrom).

El debat posterior va ser interessant i enriquidor, i es va acordar com a prioritari:

1- Treballar per L’aplicació de la llei d’Espais Agraris a la comarca d’Osona.

2- La redacció de la Carta del paisatge de la Plana de Vic.


· Defensem els espais agraris per demanar una visió de conjunt a tots els ajuntaments; una planificació supramunicipal, per salvaguardar el mosaic agroforestal únic de la Plana de Vic.

· Defensem els espais agraris i la pagesia, perquè son garantia de producció alimentaria, fan de connectors ecològics, per la biodiversitat que acullen, i pel lleure i salut que ens aporten.

· Defensem els espais agroforestals, per aturar l’especulació urbanística, els creixements urbans continus, i l’augment de la mobilitat privada, que també està acabant amb el petit comerç i els teixit socials dels pobles.


Durant tot aquest any es vol seguir ampliant la xarxa social i la sensibilització a la ciutadania; i començar un diàleg amb el Consell Comarcal, els ajuntaments, i grups polítics.

Per una plana viva!

http://perunaplanaviva.blogspot.com/

@perunaplanaviva

Assemblea per una Plana Viva

Logo
 

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.