Liquats Vegetals, S. A.
Foto: Plataforma Afectats Soroll Liquats Vegetals. Viladrau

Liquats Vegetals S.A. Un problema mediambiental a Viladrau

 

L’empresa Liquats Vegetals situada al municipi de Viladrau està causant, des de fa uns quants anys, greus molèsties als seus habitants i alterant l’equilibri mediambiental del seu entorn.

Liquats Vegetals és una empresa que produeix liquats 100% vegetals fets amb aigua del Parc Natural del Montseny i distribuïts amb la marca comercial YoSoy. Segons manifesta la pròpia empresa, estan aquí per la qualitat de l’aigua i reconeixen que estan en un entorn privilegiat, envoltat de flora i fauna, en un espai declarat reserva de la biosfera. La cirereta del pastís és que en la seva web institucional declaren  que “som naturals per elecció i per vocació”.

LVSA
Una altra vista de la factoria de Liquats Vegetals, SA.          Foto: Plataforma Afectats pel soroll

Res més fals!

La realitat dels últims anys posa en evidència que l’empresa Liquats Vegetals no ha tingut cap sensibilitat ni per la població de Viladrau ni pel seu entorn natural.

Per lògica la fàbrica hauria d’estar situada en un parc logístic però es troba a pocs metres de la població, generant constants molèsties de soroll, males olors, problemes de trànsit i molt possiblement i a llarg termini, problemes de dessecament dels aqüífers del Parc Natural. El soroll constant de les màquines, 24h al dia tots els dies de l’any, les males olors i les afectacions de trànsit a la carretera són fets fàcilment comprovables.

Des de fa anys s’han fet diverses gestions i requeriments a l’Ajuntament de Viladrau i a la pròpia empresa per tal de trobar una sortida a la situació, però tot el que s’ha obtingut són bones paraules i cap solució. Avui dia, els recursos tecnològics permeten solucionar definitivament la contaminació acústica però la manca de sensibilitat i l’agressió mediambiental segueixen presents dia i nit a Viladrau.

Recentment, s’ha constituït una plataforma on line d’afectats (Twitter) amb l’objectiu d’aconseguir més ressò sobre la greu problemàtica, reclamant una solució immediata en benefici del benestar de les persones i el respecte per l’entorn natural.

 

Plataforma Afectats Soroll Liquats Vegetals. Viladrau

LV

 

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.