Tala riera d'Arbúcies

ENTITATS ECOLOGISTES I CONSERVACIONISTES PRESENTEN DENÚNCIA PER DELICTE ECOLÒGIC

Fins a deu entitats ecologistes han donat suport a la denúncia que aquesta mateixa tarda s'ha presentat a la Fiscalia de Girona, de manera telemàtica.

L'objecte d'aquesta denúncia és demanar la paralització cautelar dels treballs de tala de vegetació de ribera, que s'estan duent a terme a la riera d'Arbúcies, en trams diversos, en una extensió aproximada de 8km. La tala no ha perdonat ni les poblacions de verns que encara havien sobreviscut a les tales de fa unes dècades, deixant totalment desprotegides les lleres i abocant a l'extinció a unes quantes espècies de ictiofauna i, fins i tot, a la llúdriga que habita aquesta zona de la Reserva Natural Parcial de la riera d'Arbúcies-Hostalric, entre altres figures de protecció que han estat vulnerades, sembla que amb l'excusa del temporal Glòria.

Amb aquests treballs de destrucció ecològica, les autoritats ambientals (en aquest cas l'ACA), ens mostren el tarannà veritable d'una Administració, més preocupada en mantenir una imatge de gestor urbà, que de treballar per la preservació dels espais naturals suposadament protegits.

Podeu consultar el text complert de la denúncia i el seu annex tècnic, en els documents adjunts a aquesta pàgina.

Tala indiscriminada a la riera d'Arbúcies
Tala indiscriminada a la riera d'Arbúcies                                                                                       Foto: CSM
Zona protegida de la riera d'Arbúcies
Visor dels espais naturals protegits de Catalunya. Generalitat de Catalunya, es pot visitar aquí

 

Comentaris

Yo vivo al lado de la riera de Arbúcias, desde 1993, he visto como han ido degradando poco a poco el paisaje, se quién lo ha hecho, por la zona dónde vivo, he visto cómo cortaban los árboles sólo porque molestaban el paso de los camiones que cargaban los árboles procedentes de mi vecino de tierras, doménech. También he visto cómo cambiaban el curso del camino de tierra solo para ganar espacio de cultivo en contra de la ribera de la riera de arbúcias... he visto cómo sacaban tierra de este camino para llevarsela en camiones dirección Sant Celoni... He visto cómo se llevaban árboles enteros con raíz dirección arbúcias: madroños, robles, encinas... Puedo incluso tener fotos guardadas de cómo sacaban agua del río para llevársela a otros campos porque el Rec de Gaserans lo dejaron degradar ya que no interesaba a varios pageses que el agua del Rec mojara sus campos... incluso el Molí de baix rompió su balsa en vez de arreglar las fisuras de su balsa y así buscar una excusa para que el Rec se cerrara. El campo de mi vecino, hay previsto cortar todos los árboles de una parte de la montaña para hacer otro campo de cultivo, donde están los pozos de agua del Doménech. La masía que está encima del restaurant grions, Forrest Hills, el dueño actual arrasó con una parte de su montaña para hacer un huerto, fueron mas de 30 camiones llenos de tierra que se llevaron dirección Sant Celoni... He visto cómo el que trabajaba para la masía forrest hill hacía o restauraba una tubería que sale del pozo del doménech y atraviesa la riera dirección forrest hill para uso de la piscina, huerto y jardin, 18000m3/hora, tiraron cemento al rio. La última tempestad que hubo, Gloria, arrasó con todo a la altura del puente que une grions con gaserans porque habían cortado las acacias y el agua corrió sin freno hasta llegar a los campos frente al aerodromo, porque cambiaron el camino y abrieron una entrada justo al lado del puente... Están estropeado todo el entorno en donde vivo porque nadie dice nada ya que quien lo está destruyendo tiene demasiado poder dentro del ayuntamiento. Es muy triste. Era un paraje con muchos pájaros y flora...

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.