Ofici d'admissió a tràmit de la proposició de Llei

Benvolgudes i benvolguts amics,

El mes de novembre passat, tips d'esperar que les autoritats ambientals del nostre país fessin un pas endavant per superar la indefensió que viu el Parc natural del Montseny, vam presentar una proposta de Llei que corregís el buit deixat la sentencia del TS del desembre de 2016. La proposició, preparada conjuntament amb les organitzacions ecologistes i conservacionistes DEPANA, Ecologistes en Acció i SEO/BirdLife, porta per nom Llei de declaració del Parc Natural del Montseny, de Paratges Naturals d’Interès Nacional i de Reserves Naturals Integrals.

Un cop superada la primera fase del procediment, amb l’admissió a tràmit de la proposta, ara ens trobem de ple en la segona. Ens cal recollir 50.000 signatures de suport, per tal que la proposta sigui discutida al Parlament de Catalunya, d’acord amb la Llei d’Iniciativa Legislativa Popular (ILP).

En aquesta segona fase, la col·laboració de totes i tots els socis i amics és més necessària que mai. Per tal de poder-la iniciar, cal nomenar primer les persones que duran a terme la funció de fedatàries. És a dir, aquelles persones que vetllaran per tal que el procediment sigui correcte. El nomenament, que és un acte oficial, es fa al Parlament de Catalunya, però prèviament els promotors de la ILP han de presentar una llista de les persones que proposen per aquesta funció.

Avui fem una crida a totes i tots, per tal que us apunteu per ser nomenats voluntaris d’aquesta campanya per la ILP Ens cal aconseguir les signatures necessàries per a que sigui discutida i aprovada la proposició de Llei al Parlament.

Podeu trobar tota la informació relativa a la justificació d’aquesta Llei, el seu text complert, la funció de les persones fedatàries, el procediment de recollida de signatures i altres aspectes de la campanya, al web que la CSM, DEPANA, Ecologistes en Acció i SEO/BirdLife, hem creat específicament per aquesta comesa1. Animeu-vos a fer-vos voluntàries a través del formulari que trobareu a:

<https/ilp-montseny.cat>

 

Apunteu-vos a l’equip de voluntàries! Salvem el Montseny!

1 Vegeu el text de la proposició de Llei complert annex a aquesta pàgina en format pdf.

Plec de recollida de signatures (portada)
Plec de recollida de signatures (portada)

 

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.