Benvolguts lectors i lectores,

Reproduïm a continuació una notícia publicada per l'Agencia Catalana de Notícies, relacionada amb la situació de la lluita per evitar la destrucció del Delta de l'Ebre.


 

La PDE presenta un contenciós administratiu al Tribunal Suprem contra el Pla Hidrològic

03/05/2014

ACN

Abans de la gran manifestació del 30 de març contra el Pla Hidrològic de l'Ebre (PHE), els membres de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) ja havien anunciat quins passos seguiria la seva batalla jurídica: un contenciós al Tribunal Suprem i una queixa a la Comissió Europea. Manolo Tomàs, portaveu de la PDE, ha anunciat aquest dissabte que el contenciós es va presentar el passat 23 d'abril, i que a hores d'ara estant tancant les queixes que portaran a Brussel·les. Tomàs també ha valorat "molt positivament" el requeriment presentat per la Generalitat al govern espanyol, ja que d'aquesta manera "s'escenifica el compromís del Govern amb la defensa del futur de les Terres de l'Ebre i el delta".

El portaveu de la PDE també ha destacat que el pas que ha fet aquest dissabte la Generalitat demostra al govern espanyol "que l'oposició no és només a nivell de declaracions, sinó que tindrà efectes pràctics amb recursos i contenciosos". Així, Tomàs ha qualificat el gest del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, d'"altament positiu".

Així mateix, ha explicat que la PDE ha seguit els passos que ja va anunciar abans de la manifestació celebrada entre Sant Jaume d'Enveja (Montsià) i Deltebre (Baix Ebre) el passat 30 de març. D'una banda, el dia de Sant Jordi va presentar un contenciós administratiu al Tribunal Suprem, en el qual recorren el Pla Hidrològic de l'Ebre aprovat el 28 de febrer pel Consell de Ministres. D'altra banda, ha avançat que estan acabant de perfilar les queixes que presentaran a Brussel·les "molt properament".

Una de les peticions en què coincideixen Generalitat i PDE és en el cabal mínim per al tram final del riu, 7.000 hectòmetres cúbics anuals. El pla en preveu 3.300.

Plataforma en Defensa de l'Ebre

 

 

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.