Entrada a la platja del Canyadell. Torredembarra.

Benvolgudes i benvolguts.

Reproduïm a continuació la convocatòria que ens han fet arribar els companys d'EeAC, per aquest cap de setmana.


Ecologistes en Acció organitza a nivell estatal la campanya internacional coordinada per l'organització italiana Legambiente. L'objectiu de "Clean Up the Med" (netegem el Mediterrani) és conscienciar a la societat i avaluar la quantitat i tipus de residus presents a les platja. Es calcula que les aigües superficials del Mediterrani acumulen entre 1000 i 3000 tones de plástic.

Convocatòria a Catalunya

Jornada de neteja a la platja del Canyadell

Dia: Dissabte 23 de maig, 11 a 13h

Espai: Entrada platja Canyadell (Torredembarra)

Contacte: Eloi Nolla 663855878, tarraco@ecologistesenaccio.cat
Cartell: http://ecospip.org/1zZ6ft1

La convocatòria a la Platja del Canyadell l’organitzen conjuntament Ecologistes en Acció i GEPEC i compta amb el suport dels Ajuntaments de Torredembarra i Altafulla

Aquest mar, molt tancat que el fa ser més fràgil, és un patrimoni valuós des del punt de vista dels seus valors ambientals, amb una alta diversitat biològica i tipus d'ambients marins, a més de ser font de recursos econòmics per a milions de persones. Les escombraries, principalment plàstics, inunden les costes, es dipositen en els fons marins i suren en aigües de totes les regions mediterrànies.

Aquest tipus de contaminació, a més d'un greu impacte visual, provoca problemes greus en la fauna marina, ja que en fragmentar-se pot ser ingerit, acumulant-se en el sediment en forma de micro-plàstics i ser ingerit per invertebrats i peixos, que per la seva toxicitat pot afectar-los.

Al 2014 es van recollir centenars de quilos de plàstics i restes d'activitats humanes (envasos, bastons de cotó, compreses, tampons i bolquers, tubs de reg per degoteig, utensilis de pesca, vidres, fustes, burilles,...), escombraries abocades pels usuaris de l'entorn litoral per manca d'educació ambiental i que l'administració no gestiona de forma adequada. La correcta depuració d'aigües residuals, la gestió de rius i rambles i neteges sistemàtiques del litoral contribuirien, sens dubte, a millorar la situació.
Des del divendres 22 al diumenge 24 es realitzaran neteges en coordinació amb altres associacions en diverses localitats de tot l'estat: Catalunya (Platja del Canyadell, Tarragona), Pais Valencià (Platja del Rio Servol, Moncofa i Aiguaoliva, Castelló; Platja de la Patacona, València; Cap de l'Horta, Alacant, Platja del Pinet, Elx; i Platja de la Gola, Santa Pola), Regió de Múrcia (Platja de Calarreona), Andalusia (Calita de la bocana del riu, Cadis) i Melilla (Platja de la Hípica).

A més s'organitzen activitats a Galícia i les Illes Canàries, en col·laboració amb el projecte MARNOBA de caracterització de les escombraries marines en platges i fons del litoral espanyol.

 


 

 

 

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.