Rectificació sobre la nota enviada en relació a l'IBI de Santa Maria de Palautordera

L'Ajuntament rectifica sobre la resposta enviada a aquesta Plataforma en la que es basa la nota de premsa: quan va respondre que hi havia 3.643 habitatges, volia dir que hi havia 3.643 edificis que tributen IBI,  i responsabilitza la Plataforma dels seus propis errors.

Santa Maria de Palautordera, 19 de març de 2010

En el Ple extraordinari celebrat en caràcter d'urgència el passat dimecres 17 de març, l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera va admetre que la seva resposta en relació als habitatges que tributen IBI, remesa a aquesta Plataforma era incorrecta. Quan l'alcalde va respondre que hi havia 3.643 habitatges, volia dir que hi havia 3.643 edificis que tributen IBI.  Per tant, a Palau hi ha molts blocs de pisos que paguen un sol IBI (no un per habitatge). És per aquest motiu precisament que la informació apareguda en la nota no és correcta.

Per això, i com no podia ser d'una altra manera, aquesta Plataforma RECTIFICA la informació derivada del mateix i així ho farà saber en els mitjans en que s'havia publicat la informació.

En el decurs del Ple, l'Ajuntament va desacreditar-se diverses vegades públicament manifestant que la Plataforma hauria d'haver  contrastat les dades  - lliurades oficialment pel mateix  Govern municipal que disposa de la capacitat d'accés a les fonts necessàries - amb altres organismes, és a dir, eludint en tot moment la responsabilitat dels seus propis errors.

Els ciutadans de Palau entenem que les respostes de l’administració pública haurien de garantir credibilitat provada.

La Plataforma celebra el gest de l’ Il·lm. Sr.  Alcalde al comunicar que la mitjana de l’IBI de que partia la nostra instància era errònia. Aquesta dada prové de l’apartat “Avaluació econòmica i financera i agenda- Informe de sostenibilitat econòmica del POUM”(pàg.28). Compartim plenament la visió de manca de rigor dels documents del POUM.

La millor defensa és un bon atac: En comptes de respondre als Palauencs sobre les instàncies que han fet arribar a aquest Ens en relació al POUM, s'acusa a la Plataforma. I l'acusa de faltar l'honor de funcionaris i polítics, de prevaricació, arribant a l'extrem de proposar i aprovar un manifest que acaba amenaçant a la Plataforma de portar a la fiscalia per la publicació de les conclusions a les que s'arriba, recordem-ho un cop més, partint de les dades subministrades pel mateix Ajuntament i les extretes del Departament de Medi Ambient del Govern.  

APOSTEM PER LA TRANSPARÈNCIA VERSUS L'OPACITAT:

En analitzar el POUM es va trobar un veritable ball de dades sobre els habitatges actuals al poble. La Plataforma va entrar una instància a l’Ajuntament el 14 de setembre sol·licitant el nombre actual d’habitatges. Respon l’Il·lm. Sr. Alcalde el 22 d’octubre, després que en un acte públic s’ interpel·li i s'obtingui el compromís de respondre de la regidora d’urbanisme,  “3.643 habitatges que paguen IBI”, una xifra més baixa que la més baixa que apareix al document del POUM (4.100).

De fet, en data 17 de març, en motiu de la celebració del Ple Extraordinari, s’ha demostrat que només eren necessaris 2 dies per resoldre la demanda de la Plataforma del 14 de setembre. Cal remarcar que no s'ha tingut una resposta verificada fins 6 mesos després de registrar la instància (i encara no ens han donat les dades d’habitatges totals que hi ha a Palau).

El 29 d’octubre una Comissió de la Plataforma  “Un altre POUM és possible” es va reunir amb 7 regidores i regidors del govern per presentar al·legacions al POUM. Front la pregunta “per què no quadra la xifra de l’IBI amb la xifra d’habitatges del POUM”, va respondre el regidor de Governació, Règim Interior i Serveis Municipals, Sr. Francisco García Camacho: “-hi ha molts que no paguen”.  Com a conseqüència - i coneixent el nombre d’habitatges que paguen IBI segons l’alcaldia -  xifra que no quadra amb cap de les diverses xifres existents en el POUM, la Plataforma va decidir estudiar quin és el nombre real d’habitatges existents a l’actualitat. A través del Departament de Medi Ambient i Habitatge es va conèixer les xifres sobre habitatges a Santa Maria de Palautordera, ben diferents als existents i als que l’Ajuntament comunica que paguen IBI.

El que deteriora la imatge de les Institucions són fets com que l’Il·lm. Sr.  Alcalde  en un escrit doni informació incorrecta confonent edificis per habitatges; que no es respongui a les instàncies, per exemple, de l'1 de desembre relativa als costos de compensació en cas d’aturar el desenvolupament del Pla General d'Ordenació Municipal 1981.

Esperem que aquesta situació serveixi per a que es posi punt i final a l'opacitat que caracteritza la informació del POUM i que hem vingut posant de manifest des de la Plataforma i també els grups de l'oposició. Pel bé del poble volem que es confirmi definitivament el nombre d’habitatges existents i es contrasti amb el nombre d’habitatges que tributen IBI. Interpel·lem el Govern que expliqui com s’aplica el recàrrec del 50%, en els habitatges desocupats o la bonificació a les famílies nombroses sobre l’import de l’IBI, si hi ha finques compostes per diversos habitatges que tributen IBI com un únic immoble.

Pensem que hi ha raons suficients per a que s’aturi el procés d’aprovació provisional del POUM i s’iniciï novament un nou procés partint d’informació veraç, pública i contrastada, amb dades actuals verificades, informació pública, transparència i participació ciutadana directa.

Finalment, insistim en la voluntat de diàleg per part de la Plataforma considerant que en el moment de redactar aquest escrit no s'ha rebut resposta a dos instàncies presentades per la Plataforma però que sí s'ha bustiat un fulletó que pagarem els palauencs en el que es versen acusacions greus cap a la Plataforma, constituïda per representants de 5 Associacions i nombrosos particulars, com són les de manipular, i especialment barrejar conceptes “per tal de confondre al lector, i especialment als palauencs i palauenques cap on ells volen, faltant a la veritat”: No ens féu responsables dels vostres errors i comenceu a donar respostes fidedignes, el poble de Palau s'ho mereix!
 

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.