Els Garcia de Castro Messeguer han escrit en un grup de Facebook, contra les tesis de la CSM en la campanya del Turó de l'Home:

https://www.facebook.com/groups/214127048614510/permalink/1310292255664645/

Els he respost, a títol personal, això:

Aquí teniu un document amb els arguments de la CSM quan el projecte encara no s'havia donat a conèixer públicament (no es va fer fins que la CSM ho va destapar): http://www.salvaguardamontseny.cat/drupal/contingut/diputaci%C3%B3-i-generalitat-es-posen-d%E2%80%99acord-construir-al-tur%C3%B3-de-l%E2%80%99home-1713-msm-en-contra-de
Miraré de trobar algun altre document complementari, tot i que aviat es publicaran les al·legacions de la CSM, a on hi haurà un recopilatori de les raons contra aquest projecte.

Però no em vull estar d'apuntar:

 

  • Aquest projecte es promogut pel cap del servei meteorològic de Catalunya, un germà del conseller Puig, que es nomenat cap de servei meteorològic cada cop que son germà és nomenat conseller (imagino que devia començar quan en Puig era conseller de medi ambient i aquest servei estava sota la seva tutela). Aquest tal Puig no te, que se sàpiga, cap interès en la meteorologia ni en la recerca, i molt menys en el medi ambient: se li coneixen activitats relacionades amb la promoció immobiliària i xanxullos varis, motiu pel qual està imputat, junt amb un altre dels germans Puig, i un dels fills del Pujol. Bé, aquest és el personatge "promotor".
  • Un altre promotor és l'ajuntament de Fogars, que aprofitaria lo del Turó de l'Home per canviar el seu POUM (és necessari fer-ho), i, DE PAS, fer uns quants negocis immobiliaris més, a costa d'un bocinet més del Montseny. Com es pot malpensar, quan es qüestió de sucar, sempre hi ha els que viuen d'això, disposats a fer servir qualsevol excusa per omplir-se les butxaques
  • El que es faci al Turó els importa un rave, a tota aquesta gent. De fet, des que la CSM en va tenir notícia, amb els mateixos plànols, ja ha tingut tres títols/destinacions diferents: observatori astronòmic, museu de la meteorologia i, ara, centre de recerca. El que és important no és el que es faci allà, sinó els xanxullos que moure aquesta palanca permetrà...
  • Al Parc ja existeixen altres emplaçaments a on fer activitats de recerca, i que avui estan infrautilitzats: la masia propera al Coll de sant Marçal, propietat de la Dipu, teòricament destinada a estades d'investigadors, i a la pràctica criant teranyines. No és l'únic equipament que cria teranyines... Però, clar, usar un equipament existent no requereix canviar el POUM de Fogars: bye bye negocis.
  • Protegir el Turó de l'Home, i els cims culminals del Montseny, perquè les espècies fràgils que el tenen com a habituat es desenvolupin (no oblidem que el Montseny és un parc NATURAL, no un parc d'atraccions), desaconsella el moviment de tones de terres, l'ús de maquinària pesant i, fins i tot, com defensa la CSM de fa anys, l'accés en cotxe (la CSM proposava tancar la carretera al Turó, com es va fer, però posant l'aparcament públic mooolt més avall, per desincentivar l'afluència massiva de visitants, que pertorba els habitats fràgils de la part culminal que, de totes formes, ja tindria la visita de la munió d'excursionistes que es veuen, per exemple, al Matagalls, a on no hi ha accés per carretera però si molts excursionistes.

--

Joan
http://personal.calbasi.net

"El meu paper no és transformar el món ni l'home sinó, potser, el de ser útil, des del meu lloc, als pocs valors sense els quals un món no val la pena viure'l"
A. Camus

i pels que teniu fe:
"Déu no és la Veritat, la Veritat és Déu"
Gandhi

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.