Benvolguts consocis i amics,

L’aniversari de constitució de la CSM ara fa vint-i-cinc anys és un bon motiu perquè tots aquells qui en un moment o un altre han format part d’aquesta entitat, li han donat suport o hi han simpatitzat puguin retrobar-se novament. Aquest cop, però, el retrobament ha de ser necessàriament lúdic per tal de celebrar  aquesta tasca que s’inicià ja fa cinc lustres, i que ha arribat fins avui resistint contra el pronòstic dels més pessimistes. Per això la Junta de Govern de la CSM us proposa un seguit d’actes, de característiques diferenciades, que tindran lloc en el decurs de les setmanes que van de setembre a desembre del 2011.

Les activitats són per a gaudir d’aspectes tan variats com ara sortides per a conèixer punts d’interès especial del massís, sia pels seus valors naturals (l’ermita de l’Erola a Sant Segimon o el meandre de Gallicant al riu Congost),  sia pels culturals (els castells de Fluvià i Montclús), dins d’aquest territori. Les sortides seran dirigides per especialistes en aquestes matèries que s’ha ofert a col·laborar en l’organització dels actes.

Les activitats programades es complementaran també amb uns quants actes públics repartits per unes quantes localitats i institucions (entre les quals es compten les universitats de Barcelona i Vic i la rectoria de Riells del Montseny). Aquests actes inclouran la participació de persones destacades pels seus coneixements i per les seves experiències amb relació al medi ambient en general i també en qüestions específiques del massís del Montseny (per exemple, la lluita per la conservació de la Tordera). A més de tot el que hem dit, hom hi tractarà de problemes d’abast planetari (com ara la crisi energètica, el canvi climàtic o els residus nuclears), sense oblidar problemàtiques més properes.

Finalment, l’acte de cloenda, que se celebrarà a Sant Celoni dins del marc d’una sessió de marcat caràcter cultural i reivindicatiu, comptarà amb la participació de sòcies i socis destacats de la CSM, que ens aportaran la seva visió de l’art visual i la poesia, i inclourà la projecció d’un curt sobre la vida a la muntanya, així com una exposició de fotografia digital i alguna altra sorpresa. Aquest acte de cloenda comptarà també amb la intervenció d’un representant de la Coordinadora de les Terres de l’Ebre, indret emblemàtic del  nostre país, per la seva defensa valenta dels valors naturals i culturals que la fan representativa de tot els qui lluitem per llur preservació.

A continuació us adjuntem el programa d’actes que hem preparat i també el tríptic descriptiu.

Esperem retrobar-nos i gaudir plegats d’aquest aniversari!

Junta de Govern
Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny