Skip to main content

La Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny és una entitat ecologista que treballa per a la defensa dels valors naturals, amb un enfoc al massis del Montseny i el seu entorn.

Manifestació contra el Pla hidrològic de l'Ebre. Barcelona 5 de juny de 2016

Pancarta de la CSM a la mani #Riuada5JBenvolgudes i benvolguts, amigues i amics,

Com a continuació de la que es va dur a terme el 7 de febrer a Amposta, l'èxit de la qual va servir per demostrar, a la delegació del Parlament Europeu, quina és la posició dels ebrencs davant del Pla hidrològic del PP, la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) a proposat una gran manifestació unitària pel diumenge 5 de juny, aquest cop a Barcelona, coincidint amb el dia mundial del Medi Ambient.

A la vista del rebuig de totes les propostes que la PDE ha plantejat a diferents organismes estatals, s'ha presentat un recurs davant del Tribunal Suprem. En cas que, malgrat tot, s'acabés aprovant aquest projecte, el Pla hidrològic encara hauria de rebre el vist i plau de la UE per tal de tirar endavant. A criteri de la PDE, aquest Pla no acompleix cap de les directives ambientals europees.

La manifestació del dia 5 de juny es planteja com una gran riuada ebrenca en clau de país, atès que la pèrdua de cabals del riu significaria la mort del delta. Aquest ja no és solament un problema dels cent vuitanta mil habitants de les terres ebrenques, sinó un conflicte ambiental que afecta a tota Catalunya.

data: 
Dg, 05/06/2016 - 12:00 - 14:00
Lloc: 
Plaça Universitat (inici), Plaça de la Catedral (final)

Terciarització d'espais protegits o defensa del territori, la qüestió és aquesta! (resposta a en Martí Boada)

Us adjuntem l'article que ha sortit publicat avui al 9Nou, en resposta a un altre, d'en Martí Boada, defensant la construcció de la carretera al camí de les Illes - Sant Marçal, a la capçalera de la Tordera, al cor del Montseny.

La Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny presenta la seva proposta de sistema de depuració per Santa Fe del Montseny

 

Informació sobre l'EDAR de Santa Fe

El 21 de gener proppassat, en el decurs d'una reunió convocada específicament per a parlar d'aquest tema (després de sis mesos llargs d'espera), representants de la CSM vam lliurar una proposta de sistema de depuració d'aigües residuals per la vall de Santa Fe. La proposta, elaborada sobre la base de la informació que ens han subministrat científics especialistes de la UdG i de la UB, a més de les informacions recollides sobre projectes similars a França i de professionals experts en depuració biològica, va ser presentada als responsables del Parc natural del Montseny: Joana Barber (Directora del Parc), Josep Argemí (Oficina Tècnica de Parcs Naturals) i Jordi Padrós (Coordinador de la DIBA), .

Debat públic sobre la construcció de la carretera Illes-Sant Marçal, entre la CSM i Marti Boada

Benvolgudes lectores i lectors,

Avui us informem que, finalment, el nostre darrer escrit sobre aquest assumpte, ha estat publicat el dilluns dia 20 al diari El 9NOU. En ell responem els atacs rebuts de marti Boada el passat 27 de maig (us adjuntem còpia facsímil), dins les pàgines del mateix diari.

No explicarem aqui el contingut del nostre article, que podeu comprovar a continuació. En resum però, us informem que per la banda de la CSM no tenim cap problema en acceptar el debat públic. Tant és així que hem emplaçat a Marti Boada a celebrar-lo dins la primera quinzena de juliol, a Sant Celoni, als locals de l'Ateneu o de Can Ramis, per tal que hi pugui accedir la màxima quantitat de gent, de la comarca del Baix Montseny, que sigui possible. La data dependrà ara de la decisió de la part contrària.

Reproduim a continuació el contingut íntegre de la nostra resposta. Dessota hi trobareu els facsímils d'ambdos articles concurrents.


 

Repte acceptat, senyor Boada

El 27 de maig passat el senyor Boada contestava, indignat, un escrit meu aparegut dues setmanes abans, en el qual jo n’havia criticat, al meu torn, un d’anterior publicat en aquestes mateixes pàgines el 15 d’abril d’enguany. Avui responc novament, sense ànims però de perllongar ad infinitum aquesta polèmica. En qualsevol cas, abans de tancar-la, cal que deixem clars alguns aspectes.

Dissabte 30 d'abril de 2016: Caminada popular per conèixer els paratges afectats pel PDU del Circuit.

El col·lectiu No ens vendreu la moto ens ha fet arribar aquesta convocatòria, a la qual, per l'enorme impacte ambiental que pot tenir aquest projecte, donem el nostre suport total i convidem tothom a afegir-s'hi.

Publiquem a continuació el cartell de la convocatòria.


data: 
Ds, 30/04/2016 - 09:30 - 13:00
Lloc: 
Trobada al Centre Cívi Palou, c/Dr. Fàbregas, 43 de Granollers

14a Assemblea General de la Plataforma en Defensa de l'Ebre. 30 d'abril a Tortosa. Contra el Pla Hidrològic de l'Ebre

Benvolgudes i benvolguts lectors,

Els companys de la Plataforma en Defensa de l'Ebre ens informen de la seva 14a Assemblea General, que es durà a terme el dissabte 30 d'abril a l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa, a les 20:00h. L'objecte d'aquesta assemblea és tractar de la situació del Pla Hidrològic de l'Ebre a Europa.

D'altra banda, ens indiquen que han iniciat una campanya de recollida de signatures, per reforçar l’activitat que ha engegat el Síndic de Greuges qüestionant el Pla hidrològic de l’Ebre i denunciant la seva repercussió sobre el Delta de l’Ebre. Aquesta acció anirà dirigida a Europa.

Ens envien un fitxer amb el full per si el voleu signar i/o fer-lo extensiu entre el vostre entorn.

Podeu trobar-lo a la pàgina web http://www.ebre.net/bloc/ on hi ha un enllaç  per poder descarregar-ho al vostre ordinador i les diferents maneres de fer-nos-ho arribar.

També el podeu trobar adjunt a aquesta pàgina.

Lo Riu és Vida

data: 
Ds, 30/04/2016 - 20:00 - 22:00
Lloc: 
Auditori Felip Pedrell de Tortosa

Concentració de suport els dies 25 i 26 d'abril a les 9:30h. Nou judici penal contra vuit veïns d'Esplugues de Llobregat per defensar Collserola. Ni Muts ni a la Gàbia

Benvolgudes i benvolguts,

[Els dies 25 i 26 d'abril jutgen de nou la lluita noviolenta, en defensa de Collserola i contra la prepotència institucional del PSC, a la «Ciutat de la Justícia».]

Amb aquesta nota, els companys de Ni Muts ni a la Gàbia ens informaven del nou judici penal que les autoritats municipals d'Esplugues de Llobregat, han promogut en contra de  vuit membres d'aquest col·lectiu que, utilitzant formes de lluita no violenta, s'ha oposat sempre als propòsits especulatius de construir urbanitzacions de luxe dins la serra de Collserola.

Des d'aquesta pàgina diem a les companyes i els companys de Ni Muts ni a la Gàbia, que compten amb el nostre suport. Ells són l'exemple d'una lluita per a la conservació del territori que hauria de fer reflexionar a tothom. No podem deixar-los sols perquè aquesta lluita és també la nostra, la de tots i totes els que estem en contra d'un sistema que amb la seva política cega ho va anorreant tot al nostre voltant.

Ànim companys, resistiu. Som amb vosaltres. Sou l'exemple a seguir.

Donem-los-hi suport a la porta dels jutjats. No els deixem sols!

data: 
Dl, 25/04/2016 - 09:30 - Dt, 26/04/2016 - 09:30
Lloc: 
Ciutat de la Justícia. Gran Vía de les Corts Catalanes, 111 - 08075 Barcelona

Coincidint amb el 25è aniversari de la seva existència, La Sitja del Llop-Revista del Montseny #40 ja és al carrer!

Benvolgudes i benvolguts lectors,

Coincidint amb el 25è aniversari del seu llançament, la celebració del qual s'ha dut a terme el dissabte passat, dia 16 d'abril, a la Rectoria Vella de Sant Celoni, ha vist la llum el número 40 de la nostra publicació La Sitja del Llop-Revista del Montseny. En breu estarà dispònible a les llibreries i punts habituals de venda. També podeu trobar-la a la majoria de les biblioteques públiques del Baix Montseny.

Per tal que en tingueu un breu tast, us oferim la portada d'aquest nou número. També podeu llegir l'editorial, en format pdf, que trobareu com arxiu adjunt d'aquesta notícia.

Sant Celoni, 17 d'abril de 2016


 

 

 

 

La Sitja del Llop número 39 (publicat amb retard)

Benvolgudes i benvolguts,

Degut a problemes organitzatius no havíem publicat fins ara el número 39 de La Sitja del Llop-Revista del Montseny. Demanem disculpes pel retard i us la presentem, amb l'aclariment que, d'ací a pocs dies, estarà també al carrer el número 40, que commemora el 25è aniversari de la nostra publicació. Esperem que us agradin tant l'una com l'altra.

Podeu veure la resta d'articles comprant La Sitja del Llop-Revista del Montseny, en edició de paper, als punts habituals de venda.

Salutacions cordials!

La Redacció

 

 

Celebració del 25è aniversari de La Sitja del Llop-Revista del Montseny

Benvolgudes i benvolguts amics,

Avui tenim el plaer d’informar-vos del programa de celebració del 25è aniversari del naixement de la nostra revista, La Sitja del Llop-Revista del Montseny, del qual ja us havíem donat notícia anteriorment. L’esdeveniment es durà a terme el dissabte 16 d’abril a la Rectoria Vella de Sant Celoni i ha estat concebut com una diada integral.

Al matí hi haurà temps pel debat i la reflexió, en una sessió que tractarà sobre temes com la conservació del territori, concebuda d’una manera polièdrica, i en la qual es tindran en consideració els diferents factors que hi influeixen. Al migdia s’ha previst un dinar popular on podrem ajuntar-nos socis de la CSM, amics, coneguts i totes aquelles persones que segueixen lluitant per la conservació d’aquest massís estimat. I, finalment, a la tarda s’ha previst una mica de xerinola, música i cançons improvisades que recuperen l’estil popular de pobles i masies.

El detall del programa és el següent:Cartell de l'acte

10:30h   Salutació als participants i presentació del Debat sobre la conservació del territori a la Sala d'Actes de la Rectoria Vella de Sant Celoni

11:00h    Intervenció d'en Iago Otero Armengol (Universitat Humboldt de Berlín): Abandonament de la terra i retrobament

11:45h    Intervenció d'en Jordi Bartolomé i Filella (Universitat Autònoma de Barcelona): Pasturar als boscos per a prevenir incendis

12:30h    Recés (break cofee)

12:45h    Intervenció d'en Marc Castellnou Ribau (Bombers de la Generalitat - GRAF): Entenent el nostre lloc en una terra que crema

13:30h    Debat

14:00h    Actuació dels bastoners del Casal Quico Sabaté
              
14:30h    Dinar popular als jardins de la Rectoria Vella, a càrrec d'Escudella Molotov.

16:00h    Actuació musical del grup Cor de carxofa.

En el cas que volguéssiu quedar-vos al dinar popular, cal apuntar-s'hi a l'aplicació que trobareu en aquesta mateixa pàgina a partir del dimarts vinent. Adjuntem el cartell anunciador amb més detalls (cliqueu la imatge per veure'l ampliat)

Us hi esperem!

data: 
Ds, 16/04/2016 - 10:30 - 19:00
Lloc: 
Rectoria Vella de Sant Celoni
Contingut sindicat